23 Temmuz 2024

CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam: “Milli İrade, Tek Bir Kişiye Emanet Edilemez!”

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Bayramı’nı 94. yıldönümü öncesinde Fatsa Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yaptı.
Bir imparatorluğun sonunu getiren süreçten sonra, Ulu Önder Mustafa Kemal’in cumhuriyeti kurduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Avukat Onur Çam “Medeni sayılan ülkeler hasta adam olarak nitelendirirken, adeta yeniden kurulan ülkenin dinamik yapısını görünce, şaşkınlığa uğradılar” dedi.
10. Yıl Marşı ile özetlenen bu gelişim ve değişimin hep saygıyla anıldığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Onur Çam, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin; laik ve demokratik ilkelere bağlı olduğunu kaydederek, “Muasır medeniyetler seviyesine çıkmamızı sağlayan cumhuriyet değerlerinin diğer ülkelerin bize saygıyla bakmalarına neden olmuştur” ifadesini kullandı.
 
“Yarışımızın dış mihraklarla ve dış ülkelerle olduğu göz önüne alındığında, bizim, cumhuriyetin ilkelerinden, demokrasinin teamüllerinden, sosyal ve hukuk devleti olma ilkelerinden ayrılmamamız gereklidir” diyen CHP İlçe Başkanı Çam, birçok alanda ve özellikle de kadın hakları ve kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesi hususunda, yabancı ülkelerden önce hayata geçtiği göz önüne alındığında, nedenli başarılı olduğumuzun, cumhuriyetin nedenli başarılı olduğunu bugün daha iyi anlamakta olduğumuzu vurguladı.
 
29 Ekim gibi bayramların yasaklanmaya ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı, cumhuriyete ve kazanımlarına kolay bir şekilde dil uzatıldığını iddia eden CHP İlçe Başkanı Çam, “Biz buradan şu mesajı vermek istiyoruz. Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bu değerli cumhuriyetine, her ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız çünkü insanca yaşamanın, kardeşçe yaşamanın, birlik içerisinde yaşamanın, eşitlik içerisinde yaşamanın, asgari müşterek de tek bir imkânı vardır, o da cumhuriyet düzeni ile yaşamaktır.” dedi ve cumhuriyet kurulurken saraydan alınarak millete verilen iradenin yeniden saraya toplanmaya çalışıldığını sözlerine ekledi ve bu milletin atasını unutmayacağını, cumhu-riyetine sahip çıkacağını söyleyerek, milletin iradesinin kendinde çıkacağını ve tek bir kişiye emanet edilemeyeceğini dile getirdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde