23 Temmuz 2024

CHP’DEN FATSA BELEDİYESİNE TEPKİ

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam ve Fatsa Belediye Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz, yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı bir basın açıklaması düzenledi.  CHP Fatsa İlçe binasında düzenlenen toplantıda bir takım yerel sorunlara değinen Başkan Çam ve Yerebasmaz, vizyonsuz bir yerel yönetim ile Fatsa’nın heba olduğunu ifade etti.
Fatsa Kültür Sarayının tadilatı için İller Bankasından 3.5 milyon kredi talep eden Fatsa Belediyesine tepki gösteren CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam ve Fatsa Belediye Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz; “Bu yatırım ve tadilat değil, rant planlamasıdır” dedi.
“FATSA BELEDİYEMİZDE VİZYON VE ESTETİK BULUNMAMAKTADIR” 
Fatsa’nın çevrecilikten uzaklaştırılarak beton yığınına dönüştürüldüğünü ifade eden CHP Fatsa Belediye Başkanı Av. Onur Çam; “Kültür Sarayının yapılması aşamasında, oradaki mimari yapının bozulması hususunda bir takım tepkilerimizi dile getirmiştik. Orası şehir girişi kimliğinde yeşil bir yapıydı. Zaten Yeşil Fatsa gitgide yeşilden, çevreden uzaklaştırılarak beton yığını haline getirildi. Şehrin nefes alacağı bir yer bulunmamaktadır. Meydan projelerimiz dahi beton yığınından öteye gidememiştir. Bunlar vizyon gerektiren çalışmalardır. Mevcut Belediyemizde herhangi bir vizyon ve estetik bulunmamaktadır. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak yerel yönetimleri ele aldığımızda Fatsa’nın özlenen yeşil Fatsa kimliğine kavuşacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 
 
“RANT SAĞLAMAK ADINA ATILAN BİR ADIMDIR” 
Kültür Sarayı tadilatı için talep edilen 3. 5 milyon kredi talebini doğru bir adım olarak değer-lendirmediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Çam; “ Kültür Sarayının mevcut ihtiyaca cevap verdiği düşüncesindeyiz. Neye istinaden bu tadilata ihtiyaç duyduklarını sormak istiyoruz? Bu tadilat için talep edilen 3.5 milyon kredi oldukça büyük bir rakamdır. Bu adımın yatırım ve tadilat için değil, rant sağlamak adına atılan bir adım olduğu düşüncesindeyiz” dedi. 
Erol Yerebasmaz:
“MÜSRİF HARCAMALARI ÖNLEYEREK FATSA’YA SAHİP ÇIKALIM” 
2017 Ekim ayı başında yapılan Fatsa Belediyesi Meclis toplantısında alınan bir kararla ilgili olarak sizi ve sizlerin aracılığıyla Fatsa halkını bilgilendirmek için yaptığımız basın toplantısına hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Fatsa Belediye Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; “Adı geçen belediye meclisi toplantısında gündeme gelen bir madde bizi hayrete düşürdü. 2011 yılında hizmete açılan bir tesis için Başkan Hüseyin Anlayan,  “ Biz Kültür Sarayını o günün şartlarına göre inşa ettik, zaman ilerledikçe ihtiyaca cevap vermede ve estetik yönden geri kaldığı için tadilatı uygun gördük” diyerek, “Kültür Sarayında yapılacak mimari, mekanik ve elektrik tadilatı ile dış cephe yenilenmesi için İller Bankası’ndan  3.5 milyon kredi talebinde bulunmak için yetki istiyorum” dedi ve bir kısmımızın karşı çıkmasına karşın yetkiyi aldı”. 
Yapılan bu tadilatı müsriflik olarak değerlendiren Yerebasmaz; “Allah aşkına hizmete gireli 6 yıl gibi kısa bir süre olan bir binada neredeyse yapım maliyetinin yarısına yakın tadilat olur mu? Kaldı ki bu büyük tadilat krediyle yani 3.5 milyon lira daha borçlanarak yapılacak ve bedelini de faiziyle beraber Fatsa halkı ödeyecek! Bu müsrif harcama için günahtır, yazıktır kelimesinin ötesinde ne denilebilir ki? Çoğumuzun evinin bazı kısımları altı yıl gibi kısa bir sürede boya bile istemezken, Fatsa’da bizim evimiz değil mi? Bu müsrif harcamayı sizler, bizler kısacası hep beraber ödeyeceğimize göre sürekli gündemde tutmak da basın mensuplarının görevi değil midir? Yerel yönetimin müsriflerini Fatsa halkına ödetmek vicdanlara sığar mı? Gelin müsrif harcamaları önleyerek Fatsa’ya sahip çıkalım” dedi. 
 
“BAŞKA ZORUNLU ÖNCELİKLERİMİZ VAR”
Fatsa Belediye Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı: “Değerli basın mensupları; İlçemizin ve Fatsa halkının her güzel şeye layık olduğunu bizde istiyoruz. Ama yapılacak işlerin bir öncelik sırası, hizmet planlaması gerekir. Bu önceliği de ihtiyaçlar belirler. 6 yıl önce açılan Kültür Sarayına hepimiz etkinliğe gidiyoruz. Tavanı mı akıyor, zemini mi delik deşik, elektrik tesisatları mı perişan? Öyle bir şey olmadığına göre 3.5 milyon ile otopark sorununa çözüm bulunması ve sahil yoluna sıkışmış oto galericilerine yer yapılması daha da önceliklidir. Bu bir muhalefet tarzı değil, müsrifleri önleme görevidir diye düşünüyorum ve katılımınız dolayı teşekkür ediyorum” dedi. HABER:
 SÜMEYRA ÖZCÜRE
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde