23 Temmuz 2024

ABD'NİN VİZE YASAĞINI KINIYORUZ

  • PDF
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türk vatandaşlarına uyguladığı vize yasağını şiddetle kınıyoruz.
Bu uygulamanın bütünüyle Türk halkına yapıldığını anlamamış değiliz. Aslında bu uygulama toptancı zihniyetin ve düşün-cenin bir yansımasıdır. Bir anlamda bir milleti cezalandırma tavrıdır. Asla kabul edilemez.
ABD'nin dünya halklarına geçmişte ve günümüzde daima haksızlık yaptığı aşikardır. Güçlü olmak halkların üzerinde hukuksuzluk yapılmasını gerektirmez. Aksine bu güç ezilenlerin, mazlumların, düşkünlerin de hukukunun sağlanması adı-na pozitif yönde kullanılmalıdır. 
Bakıyoruz ki; güçlü küresel yapılar ezilenlerin ve mazlumların üzerine üzerine gitmekten hiç de geri durmuyorlar. Ne kadar parçalarlar ve bölerlerse o kadar kazanç elde ettiklerini düşünmekteler.
Amerikan vatandaşları ile ülkemiz vatandaşlarının hiçbir husumeti olmaz. 
Ancak yaratılan olumsuzluklar siyasi otoritelerin çekişmelerinden kaynak-lanmaktadır. Siz etrafa kafa tutarsanız, dış politikada hatalar yaparsanız.. bedelini halkınıza ödetirsiniz. 
İşadamlarımız, öğrencilerimiz, ABD'de tedavi güren hastalarımız, diplomatlarımız, turizm sektörlerimiz, planlanmış görüş-meler vs. yazık olmaz mı!
Şu an tam da bunu yaşıyoruz. 
Oysa 10 gün önce iki ülke liderleri görüşmelerinde birbirlerine “değerli dostum” dememişler miydi? 
“Hiç bu kadar yakın olmamıştık” manşetleri atılmamış mıydı?
Amerika Birleşik Devletlerinin yayıl-macı, işgalci politikalarını zaten biliyoruz. Bizim coğrafyamızdaki hedeflerini de… Ortadoğu üzerindeki emellerini de. 
Bu emellere çomak sokanlar yok mu? 
Suriye'de şu an kim etkin? 
Tabii ki yeni ittifaklarıyla Türkiye. 
Türkiye haklı olarak komşu ülkelerdeki gelişmeleri elbette yakından izleyecek. Sınırlarımızdaki hareketleri takip edecek. 
Bundan dolayı ABD Türkiye'yi ceza-landırmaya kalkışacaksa diplomatik yollarla bunu yapmalı. Doğrudan Türk halkını cezalandırmaya kalkıştığında (tıpkı bu gün yaşananlar) bu hiçbir demokratik geleneğe sığmaz, hukuk sistemine oturmaz. 
ABD'nin halkımız üzerinde vize yasağı uygulamaya kalkıştığı bu hukuksuzluğu şiddetle kınıyoruz. 
Türk dış politikasının da vatandaşlarına zarar vermeyecek şekilde diplomasi çerçe-vesinde sürdürmesi gerektiğini belirtmek isteriz. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde