23 Temmuz 2024

“SİYASİ FİKRİMİZDEN İSTİFA ETMEDİK”

  • PDF
Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa Eski  İlçe teşkilatı Meral Akşener ve kurulacak olan yeni partiye destek olmak amacıyla Milliyetçi Hareket Partisinden topluca istifa ettiler. toplandı. Milliyetçi Hareket Partisinden istifa eden 300 Partili yapılan basın açıklamasının ardından toplu istifa ettiklerini açıkladılar. 
Fatsa Atatürk Parkında düzenlenen basın açıklamasında, vatandaşlara aşure ikramı da yapıldı.
Bizler Milliyetçi Hareket Partisine yönetici, üye, seçmen, sandık görevlisi olarak yıllarca hizmet ettik diyen Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa Eski İlçe Başkanı Av. Hayati Yılmaz, yaptığı konuşmada siyasi düşüncelerinin değişmeyeceğinin altını çizdi. 
“HEP NEFER OLDUK”
 Eski Başkan Av. Hayati Yılmaz açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; “Her seçim döneminde partimizin gerek yerel seçimlerde, gerekse genel seçimlerde tek başına iktidara gelmesi için elimizden geldiğinde gece gündüz demeden gerektiğinde işlerimizi terk ederek aşımızdan ve işimizden ödün vererek çalıştık. Ama siyasi düşüncemizden hiç taviz vermedik. Partimizi hiçbir zaman hiçbir güçlük karşısında yalnız bırakmadık. Hep nefer olduk. Her birimizin yüreğinde devlet, vatan ve millet sevgisi ile Allah sevgisi hiç eksik olmadan yıllarca partimizin peşinden koştuk. Her seçim dönemi bizler için iktidara gelebilmek adına yeni bir umut oldu”. 
“1 KASIM SEÇİMLERİNDE EN FAZLA OY KAYBEDEN PARTİ OLDUK” 
Yılmaz: “2002 yılından 2015 yılına kadar yapılan seçimlerde ilk defa 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçiminde iktidara tek başımıza gelemesek de iktidar ortağı olma imkânımız oldu. Bu bizler için yani ülkücü Milliyetçiler için ilk defa bir fırsat oldu. Ama bildiğiniz için Sayın Genel Başkanımız çok net ve sert bir şekilde seçim akşamı iktidar olma umudumuzu sona erdirdi. Ülkenin erken seçime gitmesine sebep olmuş oldu. Bizler sayın genel başkanımızın bir bildiği vardır diye bu duruma bir şey demedik. Yapılan 1 Kasım erken seçimlerinde Milletimiz iktidardan kaçan parti olarak bizleri görmüş, olacak ki 1 Kasım seçimlerinde en fazla oy kaybeden parti olduk. 80 vekilimiz 40’a düştü ve ortalama %4 oranında oy kaybederek yaklaşık 2.000.000 seçmenimiz AK Parti’ye oy verdi. Bu durum partimiz adına çok büyük bir kayıp oldu. Bu durum bizlerde büyük bir üzüntüye vesile oldu. Sayın genel başkanımızdan bir açıklama beklerdik. Ama sayın başkan hiç o taraflı olmadı”.  
 
“SİYASİ FİKRİMİZDEN İSTİFA ETMEDİK” 
Partimizden istifa etsek te siyasi düşüncemiz aynıdır diyen Hayati Yılmaz; “Bizlerde bu durumun gözden geçirilmesi için kurultay talebinde bulunup kongre talebinde bulunduk. Her türlü hakaret ve dışlanmalara maruz kaldık. Hukuki ve demokratik haklarımız suç olarak değerlendirildi. Teşkilatımızı feshi edildi. Görevden alındık. Belki yapılan bu haksızlıklar ve yanlışlıklar mahkeme eliyle düzelir diye aylarca bekledik. Ama yargının büyük bir siyasi baskıya maruz kaldığını gözlemledik. Neticede partimiz merkez yönetimi tarafından adeta partimizden istifaya zorlandık. Bizlerde Fatsa’da yıllarca milliyetçi Hareket Partisine hizmet etmiş vatan evlatları olarak bizlerle aynı muameleye maruz kalan Meral Akşener başkanımıza ve onun liderliğinde kurulacak olan yeni partiye destek olmak için partimizden istifa ettik. Ama siyasi düşüncemizden ve siyasi fikrimizden asla istifa etmedik” dedi. 
 
“YÜREKLERİMİZDEKİ DEVLET, MİLLET VE VATAN SEVGİSİ HEP AYNI KALACAKTIR” 
MHP Fatsa Eski İlçe Başkanı Hayati Yılmaz açıklamalarına şu ifadelerle son verdi; “Siyasi düşüncemiz hep aynı olacaktır. Yüreklerimizdeki devlet, millet ve vatan sevgisi hep aynı kalacaktır. Bunlar her birimizin şerefi ve namusu olacaktır. Bizleri bu siyasi çalışmalarımızda yalnız bırakmayan tüm Fatsalı, Ordulu hemşerilerimize, kardeş-lerimize yürekten teşekkür eder, saygılarımızı sunarız” diyerek açıklamalarına son verdi. Haber: 
Sümeyra ÖZCÜRE 
 
Son Güncelleme: Çarşamba, 04 Ekim 2017 08:51

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde