23 Temmuz 2024

HAMSİ FESTİVALİNE START VERİLDİ

  • PDF
Fatsa’da 24 Aralık günü yapılacak olan Hamsi festivalinin ön hazırlık toplantısı Fatsa Dernekler Federasyonu yönetiminde oluşan üye derneklerin başkanları  ve çevre belediyelerinin temsilcilerinin katılımı  ile Fatsa Gençlik Merkezi salonunda yapıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Fatsa ve havzasında bulunan ilçe belediyelerinin de destek verdiği festival etkinliklerine büyük bir katılım olması bekleniyor. 
İlk olması nedeniyle Organizasyonun iyi bir şekilde  yürütülmesi için görev dağılımının da yapıldığı toplantıda izlenecek yol haritası da belirlendi..
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Fatsa Dernekler Federasyonu başkanı Yakup Yeşiltaş; “bölgemizin en önemli ürünlerinden biri olan hamsinin,  tatlısı yapılır da festivali yapılmaz mı? tabiki bizde Fatsa Dernekler Federasyonu olarak,  bölgemizin en önemli ürünlerinden biri olan hamsi festivali yapmak için kollarımızı açtık. bu festivalin içinde bölgemizin yerel müzikleri ve yerel sanatçılar yer alacaktır. çünkü bu festivallimizin asıl amacı bölgemizin kültürünü, tarihini, ürünlerini tanıtmak,aynı zamanda farklı kültürleri bir araya getiren önemli etkinlik olacaktır”dedi
Başkan Yeşiltaş; “Burada önemli olan hamsi yemek değil, bir kültür edrafında buluşabildiğimizi ifade etmektir. Buna da  gerçekten hamsi vesile olacaktır. Biz  aynı kültür üzerinde ne kadar heyecanla buluştuğumuzu ve ayrı şehirleri aynı tatta buluşturduğumuz bu festivallede göstermiş olacağız.
24 aralıkta binlerce vatandaşımız hamsi festival için alana gelecek. bir taraftan hamsi yiyip bir taraftan horon ve türküler söylenecek. ayrıca hamsi yemek yarışmalarımız da olacak. böylece hepimizin bir olduğunu berber olduğumuzu bu meydanda göstereceğiz. Bu tarihte bekliyoruz” dedi  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde