23 Temmuz 2024

Havaların soğumasıyla balık tezgahları şenlendi

  • PDF
1 Eylül’den itibaren Karadeniz, Marmara ve Ege’de bütün tekneler, Akdeniz’de ise gırgır tekneleri avlanmaya çıkarken, 15 Eylül’den itibaren ise tüm Türkiye’de yasak tamamen kalkmıştı.
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte balık tezgahları da şenlenmeye başladı. Özellikle istavrit, mezgit, barbun ve palamut balıklarını, hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.
 Tezgahları görsellikleriyle süsleyen balıklar, yoğun talep görmesi bu sezon vatandaşın bolca balık tüketeceğinin sinyalini verdi.
Fatsa’da uzun yıllardır balıkçılık yapan Hüseyin Özel ise “Taze balığın adresi olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.
Balıkçı esnafı Hüseyin Özel; “Satışlarımız güzel gidiyor. Havalar soğudukça daha da fazla balık tüketilmeye başlanıyor. Balık bu yıl bol da dense, bana göre bolluk yok. Hatta bu yıl balık sezonunda kıt bir yıl geçirilecek. Fiyatlar normal seviyede. Denizlerde en fazla ağa istavrit takılıyor. Müşterilerimiz en fazla hamsi soruyor ama, taze hamsi için yaklaşık bir ay daha beklemelerini öneriyorum. Tezgâhımızda ürün çeşitliliği boldur. İsteyen tava yapsın isteyen buğlama. Balık bolca tüketilmesi gereken bir üründür” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde