23 Temmuz 2024

FINDIK ÜRETİCİSİ FINDIK İÇİN ADALET İSTEDİ

  • PDF
CHP tarafından organize edilen ve 3 gün devam eden 'Fındık İçin Yürüyoruz' yürüyüşü, Ordu'da yaklaşık 3 bin kişinin katılımı ile başladı ve bugün Giresun’da miting alanında son buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yürüyüşün son gününe ve bu gün gerçekleşecek olan Giresun'daki final mitingine katılacak.
İl merkezinde Büyükşehir Belediyesi binası önünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan CHP’liler ve fındık üreticileri bir araya gelerek Fındık için adalet sloganıyla Ordu’dan Giresun’a olan yürüyüşü tamamladı. Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilleri, CHP’liler ve fındık üreticileri katıldı.  Bunun bir parti mitingi olmadığının her fırsatta altını çizen Cumhuriyet Halk Partililer, yürüyüşü ellerinde Türk Bayrakları ve fındık çuvalları üzerine yazdıkları sloganlarla tamamladılar. Yürüyüş boyunca alınan geniş güvenlik önlemleri ise dikkatlerden kaçmadı. 
“FINDIK BİZİM GELECEĞİMİZ”
Yürüyüşe katılan partili, partisiz fındık üreticileri ise; “ Biz yıl boyu ellerimizle işlediğimiz, ana geçim kaynağı fındığımızın hak ettiği değeri görmediğini düşünüyoruz. Üreticinin alın terinin hakkını kim verecek? Bu yüzden bu yürüyüşe bizde katıldık. Birileri artık sesimizi duysun istiyoruz.
 Hem üreticinin hem fındığın hakkını versinler. Bizim en büyük geçim kaynağımız fındıktır. Biz fındık ile yatıyor fındık ile kalkıyoruz. Fındık ile doyuyor, çocuklarımızı fındık ile okutuyoruz. Fındık bizim geleceğimiz, kimse geleceğimiz ile oynamasın” diye konuştular. 
“ÜRETİCİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR”
Yürüyüş esnasında basın mensuplarına konuşan Seyit Torun, “Üretici 8.75 lira olarak açıklanan maliyetin altında fındığını 7.5 liradan satmak durumunda. Üreticimiz 1 yıllık emeğinin karşılığını alamıyor. Çocuğunu okula gönderemiyor. Ne kadar korkuturlarsa korkutsunlar, ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar inanıyorum ki üretici ürününe sahip çıkacak ve biz hep birlikte fındık için yürümeye devam edeceğiz" dedi. 
Fındık ürününün Avrupa'da ki bir alıcıya teslim edildiğini, kimsenin ağzını bıçak açmadığını ve yetkililerden de bu konuda ses çıkmadığını belirten Torun, şöyle konuştu: “Biz ancak yürüyüş ifademizi kullanınca sayın bakan özellikle TMO'nun aldığı fındığın ödemelerinin daha kısa sürede ödeneceğini ve belli iyileştirmeler yapılacağını açıkladı. Demek biz sesimizi yükseltince, hükümete uyarımızı yapınca sonucunu alıyoruz” dedi.
“KİMİN SORUNU VARSA ONUN YANINDA OLMA SORUM-LULUĞUMUZ VAR”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Kurultayı’nda çiftçilerin sorunlarının da konuşulduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Ordu’nun, Giresun’un  değerli milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, oradan gelen vatandaşlar fındık üreticilerinin sorunlarını dile getirdiler. Sayın Genel Başkanımız sürekli Türkiye’nin gündeminde, bunu bölgenin tüm milletvekilleriyle birlikte tutmaya çalışıyor.
 Türkiye’de artık siyasetin insanların arasına girmeye, ayrıştırmasına izin vermeden, kimin derdi, kimin sorunu varsa onun yanında olma sorumluluğumuz var.” dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde