23 Temmuz 2024

Numan Kurtulmuş Kırtasiye Ürünlerinin Yüksek Fiyatlarına Tepki Gösterdi

  • PDF

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yaptığı son dakika açıklamasında yüksek kırtasiye ürünleri fiyatlarına tepki gösterdi. İşte Bakan Kurtulmuş'un o açıklaması.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'tan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Kurtulmuş yaptığı açıklamada faiş kırtasiye fiyatlarına tepki gösterdi.
 
CNN Türk kanalında Hakan Çelik'in programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin önemli konuları değerlendirdi. Bakan Kurtulmuş 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlayacağını dile getirdi ve yüksek fiyatlı kırtasiye ürünleri satanlara tepki gösterdi.
 
Bakan Kurtulmuş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
"Zaman zaman gündeme gelen bir konu. Biz de eski dönemlerde kitap, kırtasiye ve kıyafet üzerinden faiş fiyatlarla alım yapmak zorunda kalıyorduk; öğrencilik dönemlerimizde. Bunlar son derece yanlış ve etik dışı davranışlardır. Bizim buradaki uyarımız şu; eğitim sezonun açılmış olmasını fırsata dönüştürme sevdasından vazgeçsinler. Yani normal piyasa ne ise, dün kaça satacaklarsa bugün de o fiyata satsınlar. Belli noktalardan alınmanın zorunlu kılınması da doğru değil. 
'Biz özel okuluz, şuradan alın' demek doğru değil. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Vatandaş hangi malzemeyi alacaksa istediği yerden alır. Zorunlu hale getirilmesi doğru değil."

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde