23 Temmuz 2024

AHİLİK HAFTASI FATSA’DA KUTLANACAK

  • PDF

Fatsa Madeni Eşyalar Odası Başkanı Ayhan Baş, “Ahilik haftasında örf ve adetlerimizi, geleneklerimizi, doğruluğu, kardeşliği, yardım severliği bütün güzel meziyetlerin birleştiği sosyal ekonomik düzenimizi sizlere arz etmek istiyoruz” dedi.Ordu’da 2008 yılından bu yana düzenlenen, Ordu Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak Ordu’da gerçekleşen Ahilik haftası bu yıl 20 Eylül 2017 Çarşamba günü Fatsa’da gerçekleşecek.

Tüm Fatsalıları gerçekleşecek olan Ahilik Haftası kutlamalarına davet eden Fatsa Madeni Eşyalar Odası Başkanı Ayhan Baş, “Ahilik haftası nedeniyle geniş çaplı bir organizasyon gerçekleştireceğiz.  20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 9.30’da 15 Temmuz meydanında Ahilik ve ahi evran konulu sunum ile başlayacak ve mehter takımı eşliğinde Fatsa ilçemizde yürüyüşümüz ile devam edecek. Ordu ilimizde yılın ahisi Fatsalı esnaflarımızdan Mehmet İşbilir komisyon üyelerince seçildi. Gerçekten odamızın üyesinin seçilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Ahilik haftasında örf ve adetlerimizi, geleneklerimizi, doğruluğu, kardeşliği, yardım severliği bütün güzel meziyetlerin birleştiği sosyal ekonomik düzenimizi sizlere arz etmek istiyoruz. Ahilik, Türk milletinin sosyal dayanışma içinde iş başı eğitimi ile çalışmayı iyi insan ve iş adamı olmayı helal kazancı ve toplumun ihtiyacı olması ve vasıflı olarak üretilmesini öğretim yoluyla teşvik edilmeyi bilen milli kültür kuruludur. Ahilik ilkeleri kuralcı bir yaklaşımdan çok pratik hayat koşullarından ahilik uygulamalarından çıkmıştır. Yani gerçeğin yaşanmasından iş ve üretim hayatının gereklerinden doğmuştur. Fatsa ilçemizde gerçekleşmesinde emeği olan birlik başkanı Aydın Bostancıoğlu’na Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a ve Ordu Valisi Seddar Yavuz’a çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Fatsa’ya iki ödül
Fatsa Madeni Eşyalar Odası Başkan Ayhan Baş, “Ahilik haftasında yılın ahisi Fatsa’dan Mehmet İşbilir seçilirken yılın Kalfası’da Fatsalı Faruk Güvenilir seçildi. 44 oda üyemizin seçimi ile bu isimler olmuştur. Bu sonuçlar ise bizleri son derece mutlu etmiştir. Madeni eşyalar odamızın üyelerinden seçilmiştir. Artık eskisi gibi ustalar az yetişiyor, bu tür ustalarımıza her zaman sahip çıkmalıyız ve onları onurlandırmalıyız. Tüm bölgemizde ki esnaf arkadaşlarımızı davet etmek istiyorum”diye konuştu.
Ahilik haftası kutlamalarına Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Ordu Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Fatsa Madeni Eşyalar Odası  ev sahipliği yapacak.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde