06 Mayıs 2024

Akil İnsanlar Fatsa'da

  • PDF

akil22-5-2013Akil İnsanlar Grubu Üyesi ve Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, barış sürecinin; ötekileştirilen kesimlerin, beriki eştirilmesi ve onlarla barışma süreci olduğunu söyledi.
Akil İnsanlar Grubu'nun Karadeniz Bölgesi ziyareti çerçevesinde Ordu'nun Fatsa ilçesine gelen Akil İnsanlar Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Fatsa Belediyesi'nin Dolunay Tesisleri'nde ilçe kaymakamları ve sendika temsilcileri ile bir araya geldi.
Akil İnsanlar’ın görevinin, devlet millet kaynaşmasını sağlamak ve eşit vatandaşlığa giden yoldaki dikenleri kurutmak olduğunun altını çizen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "12 Eylül 2010 referandumuna kadar, bizim devletimiz, ötekileştirdiği kesimleri dışlayarak, neredeyse onların vatandaşlık hakkını ihlal eden, kimliklerini tanımayan bir yanlış yaklaşım sergileyerek bu ülkeye sıkıntı yaşatmıştır. Bu devletin dağıtması gereken adaletin, dağıtılmaması sonucunda bir yerlerin kendi hak arayışına girmesine yol açmıştır. Başörtülüler, Aleviler, Kürtler, öteki ilan edilmiş ve her on yılda bir de darbeciler eliyle, bu öteki ilan edilen bir kesime, her darbede zulümler yapılarak, 12 Eylül'de daha ziyade sosyal demokratlar, 28 Şubat’ta muhafazakar ve başörtülülere haddi bildirilmiş. Şimdi bu sürecin adı çözüm sürecedir, barış sürecidir, barışma sürecedir. Devletin öteki ilan ettiklerinden özür dileyerek beriki ilan etme sürecedir" dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, "Sayın Kılıçdaroğlu'na Fatsa'dan bir çağrım var, Sayın Genel Başkan Meclis’te ben Kürdüm ve Aleviyim diyerek meşrebini açıklarsa, bu da bu ülkenin öteki ilan edilen kesimlerinin beriki olması için bir fırsattır. Meclis’te siyaset yapan kadın milletvekillerinden, hangi partiden olursa olsun, herhangi birisi de olsa, anayasada yasak olmamasına rağmen, sırf 'bayanlar tayyör giyer' diyen bir ucube bir içtüzükle haddi bildirilen Merve Kavakçı üzerinden bu millete yapılan hadsizliğin şimdi mahsuplaşılması lazım. Özür dilenmesi lazım" şeklinde konuştu.
Yeni Anayasa çalışmalarında, kırmızı çizgilerinin şehitler olduğunun altını çizen Gündoğdu, Akil İnsanlar olarak, diyalog grubu olarak, çözüm sürecinin öncüleri olarak milletin istikameti ile tabut siyaseti yapanların elinden geçim kaynağını almak istediklerini ve bunun yerine de milleti ve insan onurlu siyaset üzerinden buluşmak istediklerini söyledi.
Akil İnsanlar’ın toplantısına Fatsa Belediye Başkanı, Fatsa, Ünye, Kumru, Korgan, Aybastı, Çamaş, Akkuş, İkizce, Çaybaşı ve Korgan Kaymakamları ile Memur-Sen ilçe temsilcileri de katıldı.akil-22-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde