23 Temmuz 2024

“PARTİLİLERİMİZ DÜŞÜNCELERİNİ ÖZGÜRCE BEYAN EDEBİLİR, BU DİSİPLİNSİZLİK DEĞİLDİR”

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam, gazetemizi ziyaret etti.
Çeşitli açıklamalarda bulunan Onur Çam, “Partililerimiz düşüncelerini özgürce beyan edebilir, bu disiplinsizlik değildir” dedi.
Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınladığımız ve Fatsa Belediye Meclis üyelerine yönelttiğimiz sorulara karşılık, AK Parti Belediye Meclis üyeleri sorularımızı cevapsız bırakmıştı. Bunun üzerine açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe : “ Bizde parti disiplinine uyum önemlidir. Parti disiplinince açıklama yapma yetkisi Fatsa Belediye Başkanındadır” ifadesini kullanmıştı. 
Bu bağlamda fikirleri özgürce ifade etmenin parti disiplinsizliği olmadığının altını çizen CHP Fatsa İlçe Başkanı Av Onur Çam: “AK Parti’de grup başkanları, genel başkanları belediye başkanlarının haricinde hiç kimsenin konuşma imkânı olmayabilir. Kendi iç işleriyle ilgilidir. Cumhuriyet Halk Partisinde liderlik sultası yoktur, adalet vardır, demokrasi vardır, her bir Cumhuriyet Halk Partili olumlu olumsuz her türlü düşüncesini serbestçe beyan edebilir. Parti içi demokrasiyi sonuna kadar işletiriz. Düşünceleri özgürce beyan etmek parti içi disiplinsizlik anlamına gelmez” dedi. 
Onur Çam: “Ben Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe’nin kendi partilerinin iç işleriyle ilgili bir bilgi verdiğini ve Cumhuriyet Halk Partisinin veya diğer muhalefet partisinin parti içi disipliniyle ilgili bir yorum yapmadığını düşünüyorum. Bizim partimiz parti içi demokrasinin işlediği, her Cumhuriyet Halk Partilinin görevine bakılmaksızın fikirlerini özgürce ortaya koyabildiği bir partidir. Dolayısıyla bizim kongrelerimizin, kurultaylarımızın adaylı geçmesinin nedeni de budur. Partimizin bir belediye meclis üyesiyse tabi ki fikir beyan etmesi normaldir. Bir belediye meclis üyesi sıfatı olup ta, bizim konuşma yetkimiz yok denilmesini demokratik uygulamalarda doğru bulmuyorum. Herkesin kendi iç işleyişidir, bunlara karışamayız” dedi. 
Meydan projesine de değinen CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “Meydan projesiyle alakalı yapılacak doğru şeyleri alkışladığımızı söylemiştik. Meydan projesinde yıkım yapıldı fakat yıkımdan sonra ne yapılacağına ilişkin pek bir bilgi yok. Meydana asılan bir tabela var. O tabelada Plevne meydanından Cumhuriyet meydanına süregelen bir proje gördük. Biz bunu şu şekilde tabir ediyoruz. Acil kalp ameliyatı gereken kalp hastasına makyaj yapmak gibi bir şey. Her şeye muhalefet ediyoruz gibi gelmesin kulağa ama şehrin çok önemli neşter vurulacak sorunları var. Fatsa’da yeni arterler yeni yollar açılması gerekiyor. Bununda çözümü çok basit. Kamulaştırılması gereken yerleri beyan ettik. Kamulaştırmalara da kaynak bulunması gerekmektedir.” dedi.  
 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde