23 Temmuz 2024

“BİZDE PARTİ DİSİPLİNİNE UYUM ÖNEMLİDİR”

  • PDF
Parti ayrımı gözetmeden Fatsa Belediyesi meclis üyeleri ile 3 yılın değerlendirmesini yapmayı planladık.
Bu amaçla AK Parti, CHP ve MHP’li meclis üyelerine sorular yönelttik.
Sorularımız CHP ve MHP’li üyelerden karşılık buldu.
AK Partili 7 tane meclis üyesi ile yaptığımız görüşmelerde ise kimisi parti disiplini gereği soruların muhatabının kendilerinin olmadığını, kimisi şehir dışında olduğunu, kimisi de basında yer almak istemediklerini beyan ettiler. AK Partili meclis üyeleri sorularımızı yanıtla-yamayacaklarını açıkladılar. 
Akabinde AK Partinin meclis üyesi aynı zamanda başkan yardımcısı İbrahim Eroğlu’na ulaşarak son 3 yıllık belediye çalışmalarıyla ilgili sorularımızın olacağını ve kendisini ziyaret edeceğimizi bildirdik ve kendisinin Pazar günü Ankara’ya seyahat ettiği açıklamasıyla karşılaştık. Ancak sorularımızı Ankara dönüşünde cevaplayacağı randevusunu aldık. 
Son olarak Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe’ye “meclis üyeleri ile bir röportaj çalışması yapacağımızı” telefonda paylaştığımızda da “… Bizim belediye meclis gurubu başkanımız Hüseyin Anlayan’dır. Meclis adına soruların muhatabı kendisidir. Çünkü parti disiplini gereği açıklama yetkisi şahsına aittir. Meclis üyelerimiz açıklama yapamaz mı? Tabii ki şahsi görüşleri çerçevesinde yaparlar. Ancak bizde parti disiplinine uyum tam manasıyla icra edilir. Meclis üyesi arkadaşlarımızın tamamı bu disiplinli yapıya riayet ettiklerinden dolayı sizin röportaj taleplerinizi geri çevirmiş olabilirler… “ açıklamasını yaptı. 
Yeni Haber olarak biz de bu açıklamayı yapma zaruretini siz okuyucularımızla paylaşmayı uygun bulduk. 
Niye; “muhalefete yer verilmiş fakat iktidara yer verilmemiş” gibi bir algı oluşmaması için. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde