23 Temmuz 2024

VATANDAŞ FATSA’NIN SOSYAL BELEDİYECİLEĞİNİ YORUMLADI

  • PDF

Fatsa ilçesindeki sosyal ve kültürel faaliyetleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusunu yönlendirdiğimiz vatandaşların büyük bir çoğunluğu “Fatsa sanatsal ve kültürel etkinliklerden yoksun bir ilçedir” cevabını verdi.

  Belediyelerin sunduğu hizmet kalitesini ölçen ve hizmetten yararlanan vatandaşlardır. Beklentiler doğrultusunda hizmet kalitesi vatandaştan vatandaşa farklılık göstermektedir. Beklentileri ise kişinin sahip olduğu eğitim seviyesi, gelir durumu ve sosyal düzeyi etkilemektedir.

Günümüzde belediyecilik anlayışı ve hizmet beklentileri sadece yatırım ve proje odaklı olmazken, vatandaşlar kültürel ve sosyal faaliyetlere de yer verilmesi gerektiğini dile getirdi. 
Fatsa ilçesindeki sosyal ve kültürel faaliyetleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusunu yönlendirdiğimiz vatandaşların büyük bir çoğunluğu “Fatsa sanatsal ve kültürel etkinliklerden yoksun bir ilçedir” cevabını verdi.
Fatsa’nın kültür unsurlarının yok edildiğini de ifade eden vatandaşlar, “ Çınar festivalimiz göz göre göre yok edildi. Hekimoğlu gibi ulusal bir değerimiz yaşatılmıyor. Şenliklerimiz bir bir kayboldu. Biz elimizdekileri koruyamazken, nasıl yeni beklentiler içerisine girebiliriz ki” dedi. 
 
YILDIZ: “SIFIR DENİLECEK BİR NOKTADAYIZ” 
Belediyeciliğin vizyon gerektirdiğini ifade eden Muhittin Yıldız, çok fazla bütçe ayırılmadan da bir çok şeyin yapılabileceğinin altını çizerek şu ifadelere yer verdi: “ Fatsa’yı sosyal ve kültürel alanda değerlendirecek olursam sıfır denilecek bir noktadayız. Fatsa Belediyemiz ne yazık ki sosyal alanda yeterli belediyecilik hizmeti veremiyor. Komşu ilçemiz Ünye’yi imrenerek takip ediyoruz. Eski Belediye Başkanımız Mustafa Çamaş’ın yaptıklarının üzerine yapılan hiç bir şey yok. Belediyecilik anlayışı sadece yol yapmaktan geçmiyor. Bizlerde festivaller, konserler, tiyatrolar düzenleyerek daha aktif bir Fatsa olabiliriz. Birçok kişinin de benimle aynı fikirde olduğu düşüncesindeyim. Umarım daha aktif, daha sosyal, kültür ve sanatla harmanlanmış bir Fatsa’da yaşayacağımız günlerde olacaktır” dedi. 
 
KARADUMAN: “ALTERNATİF ÜRETMEYEN MUHALEFET 
PARTİLİLERİN DE 
MEVCUT İDARECİLER KADAR SORUMLU” 
Yerel yöneticilerin duyarsız davranmaları Fatsa ilçemizi bugünkü duruma getirmiştir diyen Murat Karaduman ise, alternatif üretmeyen muhalefet partililerin de mevcut idareciler kadar sorumlu olduğunu ifade etti: “Öncelikle peşinen söyleyeyim Fatsa özelinde ve genel olarak sosyo-kültürel anlamda mevcut durumu yetersiz, olumsuz buluyorum.  Özellikle yerel anlamda bu kadar zenginliği olan bir coğrafya olan Fatsa’nın bu kadar umursanmaz bir bakış açısı ile sosyo-kültürel ve sanatsal yaşantısının bu haliyle sürdürülebilmesini mümkün görmüyorum.  Fatsa’da tek faal sinema salonuna esim ile gittim fakat koca sinema boştu. Bu bile insanların bu alanda yararlanacağı alanları bulamayacağının kanıtı. Ayrıca hemen yanı başımızda olan Ünye’nin bu konuda daha duyarlı ve etkin olması beni ve aydın duyarlı Fatsalıları üzdüğünü belirtmek isterim. Bunda yerel yöneticilerin eksik ve duyarsız davranmalarının payı çok büyüktür. Ayrıca sanatsal ve kültürel faaliyetler bir yönü ile muhalif bir alanı da temsil ettiğinden ülkenin mevcut siyasal gündeminin de bunda belirleyici olduğunu söylemeliyim. Fakat mevcudu eleştirmek kolaycılığı yanında mevcuda alternatif üretmeyen muhalefet (basta CHP il ve ilçe örgütleri) en az mevcut idareciler kadar sorumludur. Örnek olarak hem yerel hem ulusal bir değer olarak gördüğüm Hekimoğlu ile ilgili bir festival haftası Kafkas Karadeniz kültür kuşağı, yerel öykü masal derlemeri vs. birçok şey önerilebilinir. Koca koca belediye binaları yapılırken Hekimoğlu’nun yapıp döşetemediği konak hatırlanmalıdır” dedi. 
 
KURULAY: “YEREL YÖNETİCİLER BU KONUDA ÇOK BAŞARILI”
Fatsa sosyal, kültürel ve sanatsal açıdan kendini her geçen gün yenileyen bir şehirdir diyen Seher Kurulay ise Yerel Yöneticileri bu konuda çok başarılı bulduğunu sözlerine ekledi : “Eskiye nazaran Fatsa, sosyal ve kültürel açıdan daha canlı bir ilçedir. Çünkü çok güzel bir ilçeye sahibiz. Bizler her akşam Atatürk Parkında eğleniyor, müzikler çalışıyor farklı aktiviteler yapıyoruz. Sosyalleşme her geçen gün biraz daha oturuyor. İnsanlar bu kültüre alışıyor, akşamları televizyon izlemek yerine farklı etkinlikler arayışına giriyor. Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan’ın da bu konuya büyük destek verdiğini düşünüyorum. Fatsa adına inşallah daha da güzel şeylerin olacağına inanıyorum. Bu konuda da yerel yöneticilerimiz elinden geleni yapıyor bence” dedi. 
 
ÇERKEZ: “İNSANLAR DA HEYECANINI YİTİRDİ” 
Ben güzel Fatsa ilçemizin sosyal ve kültürel açıdan çok geri kaldığını düşünüyorum diyen Sebile Çerkez: “ Belediyemiz bu alanda yeterli hizmeti veremiyor. Tamam Fatsa’mıza çok güzel yatırımlar yapılıyor ama, insanlar daha farklı beklentiler içine de girebiliyor. Örneğin birçok ilçede konserler, açık hava sinemaları, konferanslar, tiyatrolar düzenlenirken Fatsa’da hiçbir etkinliğe imza atılmıyor. Geçmişte bunun örneklerini çokça yaşamıştık. Ama zaman geçtikçe hepsi kayboldu, insanlar da heyecanını yitirdi. Bizim beklentimiz bu alanda da birtakım çalışmalar yapılmasından yanadır. 
Akşam olduktan sonra hepimiz evlerimize çekiliyor ve asosyal olmaya başlıyoruz. Çünkü alternatif yok. Bu konuda yerel yöneticilerin daha üretken olmasını ve daha sosyal bir ilçe olmamızı istiyoruz. Geçmişte bizim statümüze gelmeye çalışan ilçeler aldı başını gidiyor, biz hala aynı yerde sayıklıyoruz. Artık zaman çok değişti. Yol, kanalizasyon, hastane yapılmasıyla insanlar memnun olmuyor” dedi. Haber: Sümeyra ÖZCÜRE

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde