23 Temmuz 2024

“HERKESİN ASGARİ MÜŞTEREĞİ, FATSA”

  • PDF

CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “Yeni 15 Temmuzlar yaşanmasın diye, meydanlarda sabahlamak yerine evlerimizde huzur içerisinde yaşamamız için adaletimize sahip çıkılması gerekiyor”

Fatsa, İlçe Başkanı Onur Çam, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa ilçe teşkilatı olarak ilçenin eksikliklerini dile getireceklerini ve doğru yapılan yatırımları destekleyecekleri ifade eden Başkan Onur Çam, yerel siyasete göz kırpmak adına olumsuz eleştirilerde bulunmayacaklarının altını çizdi. 
15 Temmuz kalkışmasının yıl dönümü ile ilgili bir açıklama yapan CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam, “Biz Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana nöbetteyiz” vurgusunu yaptı. Başkan Çam: “Demokrasi nöbetleri meydanlarda sembolik olarak tutulabilir ama asıl nöbetlerin adalet çerçevesinde tutulması gerekir. Siz Adaletinizi, hukuk sisteminizi, anayasal düzeninizi güzel bir şekilde oluşturduğunuzda adliyeye, camiye, okula ve kışlaya siyaseti sokmadığınızda inanın meydanlarda nöbet tutmaya gerek olmayacaktır” dedi. 
Seyyar satıcı zabıta polemiğine de değinen Başkan Çam,  Büyükşehir Belediyesinin seyyar satıcının mal varlığı ile ilgili yaptığı açıklamaları doğru bulmadığını söyledi. Seyyar satıcılar ile ilgili alınacak her türlü önlemin hukuk çerçevesinde olduğu sürece destekçisi olacaklarını söyleyen Çam: “Zabıtanın bilek gücü ile devlet gücünü göstermez. Biz Enver Başkanımızın seyyar satıcılarla ilgili alacağı her önleme destek olacağız. Ama bunların düzene konulması hukuk çerçevesinde olmalıdır” dedi. 
“YEREL SİYASETTE HERKESİN ASGARİ MÜŞTEREĞİ, FATSA”
Fatsa adına yapılan doğru çalışmaları destekleyeceklerini dile getiren CHP FATSA İlçe Başkanı Onur Çam: “Fatsa’yla alakalı doğru olan her şeyi alkışlayacağımızı başından beri ifade ettik. Bu geçmişte çok yapılmadı. Ulusal siyaset ile yerel siyaseti bazı noktalarda birbirinden ayırmak gerekir. Yerel siyasette herkesin asgari müştereği belli, Fatsa.  Benim için iki husus vardı. Meydan Projesi ile Estetik Şehir Projesi. Bu projeler hayata geçirilirse ve ben bunu alkışlamazsam doğru olmaz. Çünkü bu projeler ilçemize katkı değer kazandıracak. Doğru eleştiriler vatandaşlar neslinde de karşılık buluyor. Ben bunu hissediyorum. Sokakta yürürken tanımadığım hemşerilerim, tanımadığım esnaflar bile beni durdurarak başkanım bunu da söyle diyorlar. Örneğin Dolunay kavşağında yaşanan problemler Belediye ile ilgili değil, Karayolları ile ilgili bir durumdu. Ben partim adına bu problemi dile getirdim ve çok olumlu tepkiler aldım. Nerede bir sorun varsa bunu gündeme getirmek ve çözüme kavuşturulması noktasında çalışmalar yapmamız gerekir. Yerel siyasete göz kırpmak adına sevimlilik peşinde olsak bize bu iş prim katmaz.” dedi. 
 
“ZABITANIN BİLEK GÜCÜNÜ KULLANMAMASI GEREKİR”
Seyyar Satıcı ve Zabıta arasında yaşanan polemiğe de değinen Başkan Onur Çam: “Fatsa’da yaşanan zabıta ve seyyar satıcı kavgası Ordu Büyükşehir Belediye Meclisinde yeniden gündeme geldi. Biz Büyükşehir Belediyesinin de Fatsa Belediyesinin de seyyar satıcı yaptırımına destek oluyoruz. Fakat burada sap ile samanı karıştırılan bir nokta var. Fatsa’nın trafiğe kapalı alanı Çarşamba pazarına dönmüş ve yolda yürünmüyor. Benim bir vatandaşım kira verip, vergi verip bir dükkân açıyorsa diğeri vergi ödemeden kazanç yapamaz. Bizim seyyar satıcı – zabıta tartışmasında eleştirdiğimiz konu şudur. Seyyar satıcının nizamlara kanunlara aykırı davranışı varsa devlet gücünü kullanmak için yaptırımları kullanması gerekir. Zabıtanın bilek gücünü kullanmaması gerekir. Yani hakkın olan şeyi yanlış bir şekilde elde ediyorsun. Devlet Zzabıtanın bilek gücü ile gücünü göstermez. Ayrıyeten kişinin mülkiyetleri fazla diye bu muameleyi hak eder gibi bir düşünce ortaya konulmasını da ayıplıyorum. Çok özür dileyerek bir örnek vermek istiyorum. Bir hayat kadınına tecavüz etmenin suç olmadığını iddia etmeye benzer. Biz Enver Başkanımızın seyyar satıcılarla ilgili alacağı her önleme destek olacağız. Ama bunların düzene konulmasını hukuk çerçevesinde yapmalıdırlar” dedi. 
 
“…İNANIN MEYDANLARDA NÖBET TUTMAYA GEREK OLMAYACAKTIR” 
Hain 15 Temmuz kalkışmasını gerçekleştiren terörist başlarıyla alakalı her türlü cezanın en ağır şekilde verilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Onur Çam: “Demokrasi nöbetleri meydanlarda sembolik olarak tutulabilir ama asıl nöbetlerin adalet çerçevesinde tutulması gerekir. Siz Adaletinizi, siz hukuk sisteminizi, anayasal düzeninizi güzel bir şekilde oluşturduğunuzda, adliyeye camiye okula kışlaya siyaset sokmadığınızda inanın meydanlarda nöbet tutmaya gerek olmayacaktır. Biz zaten Cumhuriyet kurul-duğundan beri kamu kurum ve kuruluşlarında bu nöbetleri işletiyorduk. Devletin demokrasisini koruması için meydanlarda beklemesine gerek yok. Ben bunlara karşıyım demiyorum, böyle bir sonuç çıkarılmasın. Ben yeni 15 Temmuzlar yaşanmasın diye, meydanlarda sabahlamak yerine evlerimizde huzur içerisinde yaşamamız için adaletimize sahip çıkılması gerekiyor. 15 Temmuz’da demokrasi nöbeti tutuyorlar, halen daha okullarda siyaset yapıyorlar. Ders almadık mi biz? Kurumlara siyaset bulaştırmamamız gerektiğini öğrenemedik mi hala?” dedi. Haber: Sümeyra ÖZCÜRE
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde