23 Temmuz 2024

SEYİT TORUN: “TÜRKİYE TARİHİNE GEÇECEK MİTİNGE YAKLAŞIK 2,5 MİLYON KİŞİ KATILDI”

  • PDF

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Adalet yürüyüşüne ilişkin düşüncelerini gazetemiz muhabirine açıklama yaparak kamuoyuyla paylaştı.Maltepe’deki mitinge yaklaşık iki buçuk milyon kişinin katıldığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun: “ Adalet yürüyüşü büyük bir adımdı. Mücadelemiz devam edecektir” dedi.

420 kilometrelik yürüyüşü kendi imkanlarıyla tamamlayan, yürüyüşe katılamasa da gönülleri orada olan herkese teşekkür ettiğini belirten Seyit Torun, CHP’nin gerçekleştirdiği adalet yürüyüşünün Türkiye tarihine geçecek önemli bir eylem olduğunun altını çizdi. 
“HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN, DERNEĞİN PANKARTI YOKTU” 
Adalet yürüyüşünün siyasi bir eylem olmadığını ifade eden Torun: “24 günün sonucunda güzel bir miting gerçekleştirdik. Maltepe meydanı hınca hınç doluydu. İnsanlar hak, hukuk adalet diye haykırdı. Adalet taleplerini yüksek sesle dile getirdiler. Hiçbir siyasi partinin, derneğin pankartı yoktu. Sadece adalet pankartları vardı ve Türkiye’deki hukuksuzluğu bitirmek adına herkes tek yürek oldu. Bu oldukça önemli bir olaydır” dedi. 
“BİRİLERİ BU MİTİNGİN KORKUSUNA KAPILDI”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun: Miting alanında 2 buçuk milyonun üzerinde bir kalabalık vardı. Birileri bu mitingin korkusuna kapılmış olsa gerek ki maalesef çok düşük rakamlar vererek gülünç duruma düşüyorlar. Bu miting insanların kendi imkanlarıyla katıldığı, bir yapıdan destek almadan gerçekleşmiş bir mitingdir. Ulaşımın paralı olmasına rağmen, her türlü engellemeye rağmen, yollarda bir çok engelle karşılaşmalarına rağmen bu mitingi gerçekleştirdiler. Ben emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum”. 
“BU MÜCADELEMİZ HİÇ BİTMEYECEK”
Adalet herkes için gereklidir diyen Torun: “Referandumda %49 hayır diyen, anayasal değişikliği kabul etmeyen insanlar gayri resmi referanduma nasıl itiraz ettilerse, bu adalet talebimizi de aynı şekilde devam ettireceğiz. Bu mücadelemiz hiç bitmeyecek. Bu ülkede barışı demokrasiyi hukuku egemen kılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
“BU YOLDA SÖYLENEN TEK ŞEY VARDI; HAK, HUKUK VE ADALET”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun açıklamalarına şu ifadelerle son verdi: “24 gün boyunca bütün zorlu koşullara rağmen olağan üstü tahriklere rağmen, bu yolu yürüyen, katkı sunan, yürüyüşümüze katılamasa da gönlü orda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yolda söylenen tek şey vardı; Hak, Hukuk ve adalet. Demokrasi tarihimize geçecek, büyük bir olaydır. Genel Başkanımızın gerçekleştirdiği olay dünya tarihine geçecek bir olaydır” dedi
Haber: 
Sümeyra ÖZCÜRE

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde