23 Temmuz 2024

BİTMEYEN YOL ÇALIŞMALARI ESNAF VE VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI!

  • PDF

Fatsa’da aylardır süren ve bir türlü tamamlanamayan yol çalışmaları esnafın tepkisine yol açıyor. Fatsa’da aylardır süren ve bir türlü tamamlanamayan yol çalışmaları esnafın tepkisine yol açıyor. 

Sokakların içler acısı vaziyetinden olumsuz etkilenen vatandaşlar, sorunun çözümü noktasında yetkililere seslendi. 
Yol çalışmaları neticesinde kapatılan caddelerin ticari hayatı sekteye uğrattığını ifade eden esnaflar, çalışmaların yavaş ilerlediğini ve denetimlerin yapılmadığının altını çizdi. 
Toz nedeniyle kapı pencere açamaz duruma geldiklerini belirten vatandaşlar ise, sürecin yavaş ilerlemesinden ötürü mağdur olduklarını söyledi. 
Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan esnaflar: “Yapılan işin sağlam olmasını, denetlenmesini ve sürecin hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Toz konusunda çok büyük sıkıntılarımız var. Deyim yerindeyse ortalık toz, duman. Yerel yöneticiler artık bir şeyler yapsın. Biz bu iktidara oy vermiş insanlarız, ama Fatsa olarak karşılığını bir türlü göremiyoruz” diye konuştu. 
YUSUF KABAKTEPE: “HER GÜN TOZ YUTUYORUZ”
Sakarya Mahallesi Sakarya Caddesinde esnaflık yapan Yusuf KABAKTEPE, bitmek bilmeyen yol çalışmalarının esnafı maddi kayba uğrattığını ifade ediyor: “Yavuz elektrik adıyla ticari faaliyetlerimi yürütüyorum. Günlerdir iş yerimizin bulunduğu caddede yol çalışmaları sürüyor. Uzun süre devam eden ve bir türlü tamamlanamayan yol çalışmaları diğer esnaf arkadaşlarımızı olduğu gibi bizleri de olumsuz etkiliyor. Altyapı tam anlamıyla tamamlansa ve sürekli bu yollar eşilmese bizler daha mutlu oluruz. Sabır gösteriyoruz çünkü yapabileceğimiz başka bir şey yok. Fatsa’da yıllardır şuna tanık olduk. Yollar birçok kez yapılıp söküldü, tekrar asfalt döküldü. Bunun nedeni ise altyapı sorunları çözülmeden üst yapıyı yapmak. Devlet bütçesine de yazık, vatandaşa da yazık. Uzun süre yol çalışmaları neticesinde kapalı olan yollarda bulunan esnaflar ticari kayba uğruyor. Her gün toz yutuyoruz. 
Yollar tozdan, topraktan çukurdan, çamurdan geçilmiyor. Bizler yol yapımlarına karşı değiliz. Tabi ki gereken sabrı da gösteririz. Fakat beklentimiz güzel yapılsın, süreç yavaş işlemesin. Bizde vatandaş olarak destekleyelim” diye konuştu. 
ŞEVKET KARATEN: ”ÇALIŞMALAR ÇOK YAVAŞ İLERLİYOR”
Şevket KARATEN ise çalışmaların yavaş ilerlediğini ve kapalı olan yolların esnafı mağdur ettiğini belirterek, şu ifadeleri kaydetti: “Mobilya işiyle uğraşıyorum. Uzun süren yol çalışmaları ticari hayatımızı olumsuz yönde etkiliyor. Biz mobilya işiyle uğraşıyoruz. Şu anda düğün mevsimi olmasından dolayı çok canlı bir sezon geçirmemiz gerekiyor. 
Ancak bitmek bilmeyen yol çalışmaları caddeleri girilemez hale getirdi. Teşhir ürünlerimiz toz içinde kalıyor. Caddeye araba giremediği için ne ürün getirebiliyoruz ne de teslim edebiliyoruz. Tabi ki Fatsa’ya bir yatırım yapılıyor. 
Bizlerde gereken sabrı göstereceğiz. Benim ifade etmek istediğim şey, çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Biraz daha hızlı tamamlanırsa kimse mağdur olmaz. İş yerimizde sürekli toz siliyoruz. Sürecin daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Mesai vardiyalı olarak devam edebilir. Böylelikle iş daha hızlı tamamlanmış olur” şeklinde konuştu. 
MUSTAFA GÜNDOĞDU: ”YEREL YÖNETİCİLER ARTIK BİR ŞEYLER YAPSIN”
Gündoğdu mobilya adı altında mobilyacılık yapıyorum diyen Mustafa Gündoğdu ise: “ Devam eden yol çalışmaları esnafı, vatandaşı herkesi mağdur etti. Fatsa Belediyesi süreci takip edemiyor. Tabi ki çalışmaları memnuniyetle karşılıyoruz ama yol çalışmaları çok uzun sürüyor. Uzun süren yol çalışmaları bizim iş potansiyelimizi büyük miktarda etkiliyor. Ürünlerimiz tozlanıyor, araba girmiyor, müşteri girmiyor. Yol çalışmaları gece gündüz çalışılsa daha erken süreçte biter ama bir ayı buluyor. Bir ay süre demek ticari hayatımızı sıkıntıya düşürüyor. Ödemelerimizi aksatıyor. Hiçbir esnaf bu durumdan memnun değil. Belediye bu problemleri çözüme kavuşturmalıdır. Yapılan işlerin denetiminde büyük problem var. İki yıl önce asfaltlama çalışması yapıldı. Alt yapı sorunu çözülmediği içinde asfalt geri söküldü. Vatandaşlardan yol katılım payı toplandı. Bakalım bu yıl yol katılım payı istenilecek mi? Bizlerde merak ediyoruz. Belediye rant peşine düşmüş. Yapılan işin sağlam olmasını, denetlenmesini ve sürecin hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Toz konusunda çok büyük sıkıntılarımız var. Ortalık toz, duman. Özellikle siz gazetecilerden şunu istiyorum. Hatta yerel yöneticiler de, Çullu yoluna bir gitsinler. Oradaki tozu, toprağı bir görün. Kapı pencere açamaz duruma geldik. Yerel yöneticiler artık bir şeyler yapsın. Biz bu iktidara oy vermiş insanlarız, ama Fatsa olarak karşılığını bir türlü göremiyoruz” dedi. 
BAHATTİN BAYDAR: ”SABIRLA BİR ÖNCE BİTMESİNİ BEKLİYORUZ”
Bahattin BAYDAR: “Violet Kundura adı altında ayakkabıcılık yapıyorum. Çalışmalar gerekilen ivedilikte yapılmıyor. İster istemez işlerimize yansıması da eksi yönde oluyor. Sabırla bir önce bitmesini ve ticari hayatımıza kaldığımız yerden devam etmeyi bekliyoruz.
 
 Bir haftadan uzun süre iş yerimizin olduğu cadde çalışmalar dolayısıyla kapalı kaldı. Bundan tabi ki maddi bir kaybımız oldu. Bu süre keşke hızlı ilerleseydi de 3 günde tamamlansaydı. Tamamlanan yollara baktığımızda da bir takım eksiklikler olduğunu görüyoruz” dedi. 
RAMAZAN GÖCEN : “SOKAKLARIMIZ TOZ TOPRAK İÇERİSİNDE”
Mollaoğlu balıkçılık sahibi Ramazan GÖCEN ise mağdur olduklarını dile getirerek açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Balıkçılıkla uğraşıyorum. Gıda sektöründe biliyorsunuz hijyen çok önemli. Ama sokaklarımız toz toprak içerisinde. Bu durum tabi ki bizler için büyük bir olumsuzluk. Fatsa’da bitmek bilmeyen, bir türlü tamamlanamayan yol çalışmaları esnafı oldukça mağdur ediyor. Biz Fatsa Belediyesinin denetimleri artırmasını ve süreci hızlandırmasını bekliyoruz. Tabi ki Fatsa’ya yatırım yapılacak ve bizlerde vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yapıp, sabır göstereceğiz. Ama aynı anlayışı da yetkililerden bekliyor, çalışmaların hız kesmemesini talep ediyoruz” dedi. 
EMRE ÜNAL: “SİFTAH YAPMADAN DÜKKAN KAPATIYORUZ” 
Reşadiye caddesinde esnaflık yapan Emre Ünal ise yol çalışmaları nedeniyle ölü bir sezon geçirdiklerini vurgulayarak: “ Günlerdir Reşadiye caddesinde yol çalışmaları devam ediyor. 
Çamur ve toz deryası içindeyiz. Yaklaşık üç aydır bu caddede çile çekiyoruz. Siftah yapmadan dükkan kapatıyoruz. Bırakın aracı, şu an insan yürüyecek vaziyette değil yollarımız. Süreç çok yavaş ilerliyor. Tozdan ürünlerimiz zarar görüyor. 
Tam sezonumuzun olduğu dönemde işerimiz sekteye uğradı. Taşeron firmalar önemsemiyor, Belediye ise süreci denetleyemiyor. 
Bu güzergahın çalışmaları Aybastı sapağından başlandı. Neden işlek caddeden değil de oradan başlandı anlamış değilim” dedi. 
Haber: 
Sümeyra ÖZCÜRE

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde