23 Temmuz 2024

MUHTARLAR SORUNLARINI BAŞKAN ANLAYAN’A ANLATTI

  • PDF

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan kırsal ikinci bölgede bulunan,  Kavraz ,Güvercinlik,Yenipazar, Taşlıca ,Demirci ,Ilıca Uzundere, Aşağıyavaş ,Yavaş ,Yalıköy,Bolaman ,Palazlıkömürlük ,Buharı ,Kayaca ,Yassıbahçe , Bülbül Mahallelerimizin muhtarları ile gerçekleşen toplantıda kırsalda yapılan çalışmaları gözden geçirdi ve gelecek yılın planlaması ile ilgili istişarede bulundu. Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe, İbrahim Eroğlu, Reyhan Mollaoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya ve kırsal teknik ekibinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; “ Büyükşehir olduktan sonra kırsalımız 10 kat daha fazla hizmet alıyor” dedi.

Bu formatta toplantıyı ilk defa gerçekleştirdiklerini belirten Fatsa Belediye Başkan Hüseyin Anlayan; “Şu anda yaz sezonu gerek bizim gerekse Büyükşehir Belediyemizin hem merkezde hem de kırsalda yoğun çalışmaları var. Alanımız çok geniş, büyük bir coğrafyada çalışıyoruz. Biz her ne kadar bu çalışmaları arazide takip ediyor olsak da tekrar çalışmaları gözden geçirmek için, istişare etmek ve Önümüzdeki günler için bir genel planlama yapmak amacıyla böyle bir toplantı tertip ettik” dedi.
KIRSAL BÜYÜKŞEHİR SÜRECİNDEN SONRA 10 KAT DAHA FAZLA HİZMET ALIYOR
Büyükşehir olduktan sonra Köylerimizin daha çok hizmet aldığına dikkat çeken Başkan Anlayan; “Köylerimiz, Özel İdare kapsamında Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtası ile hizmet alıyorlardı. Belediyelerimiz de Beldes desteği hizmet alıyordu. Şimdi kırsalda bütün köylerimiz Fatsa ilçemizin Mahallesi oldu. Elbette ki talep edilen her şeyi hemen yapmak mümkün olmuyor ama Büyükşehir olmadan önce Fatsa Belediyemize dahil olmadan önce toplam yatırım bedeli ile şimdiki yatırım bedeli mukayese edilmeyecek şekilde, rakamsal olarak ciddi bir artış var. Bu Büyükşehir olmanın bir nimeti her ne kadar ilk sene biraz ağır, aksak gittiyse de her yıl giderek hızlanıyoruz. Her Yıl daha planlı, daha ciddi yatırımlar yapıyoruz. Büyükşehir olmadan önce Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin, Özel İdarenin bizim köylere ayırdığı yatırım, en iyi senesinde üç buçuk milyon Türk Lirası idi. 8 tane beldemizin de bir yıllık, bir buçuk Milyon Liraydı. Toplam 5 Milyon yani Fatsa'nın Merkezi hariç kırsalda aldığı yatırım, Toplam 5 Milyon dur. Bugün Büyükşehir Belediyemizin kırsala ayırdığı yatırım bedeli Bunun iki üç katı. Toplam 2000 kilometre bir yol ağından bahsediyoruz, sadece Fatsa Belediyesi olarak biz bu kırsalında üç katı fazla hizmet ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz rakamını da koyduğumuzda abartısız söylüyorum on katını geçiyor. 
 
Büyükşehir Belediyemiz asıl lokomotif yatırımcı belediye oluyor. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyemiz daha ciddi yatırımlar yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Bu Tabii ki yeterli değil ama bu yapılan hizmetleri önümüzdeki dönemlerde daha iyi anlayacağız. Önümüzdeki günlerde daha iyi toparlanarak ekipmanlarımızı daha da güçlendirerek çok daha verimli hizmetler gerçekleştireceğiz” dedi.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde