23 Temmuz 2024

FINDIĞIN KADERİ BELİRLENECEK

  • PDF

Üreticilerin dört gözle beklediği 2017 yılıGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanacak olan rekolte, fındığın kaderini belirleyecek. 2017 yılı fındık fiyatları açıklanacak olan rekolte doğrultusunda şekil alacak.

Rekolte tespit komisyonu tarafından devam eden çotanak sayım işlemlerinde sona yaklaşılırken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in 10 Temmuz Pazartesi günü sonucu açıklaması bekleniyor.
 
Geçen hafta Ordu ve Giresun’da başlayan rekolte tespit çalışmaları 8 Temmuz Cumartesi günü sona erecek. İki ilin bütün ilçelerinde yapılan çalışmalar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinde toplanarak Bakanlığa yollanacak. Bakanlık ise fındık yetişen bütün illerin rekolte çalışmalarını analiz ederek Türkiye fındık rekoltesini açıklayacak.
 
Ordu ve Giresun sona bırakıldı…
 
Bayram öncesi fındık yetişen birçok ilde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde gerçekleşen rekolte çalışmaları bitmiş ve Ordu ile Giresun bayramdan sonraya bırakılmıştı. 8 Temmuz’da iki ilin çalışmalarıda bitirilerek Bakanlığa sunulacak.
Bakanlık toplanacak…
 

8 Temmuz Cumartesi günü itibariyle fındık rekoltesi tespit çalışmalarını bütünüyle elinde bulunduracak olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 10 Temmuz Pazartesi günü toplanacak. Bu toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Türkiye rekoltesini açıklaması bekleniyor. Ayrıca Bakan Çelik’in TMO’nun seneye piyasada yer alıp almayacağınıda açıklayarak üreticinin kafasındaki soru işaretlerini sonlandıracak açıklamalar yapması bekleniyor.nın fındık rekoltesi 10 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde