23 Temmuz 2024

ONUR ÇAM: “MAZLUMLARIN YOLDAŞLIĞI, MAZLUMLARIN AHINI ALARAK OLMAZ”

  • PDF

CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam,  Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin Fatsa’da seyyar satıcı bir vatandaşı darp ettiği iddia edilen olay ile ilgili gazetemizi ziyareti sırasında açıklama yaptı.Olayın iç yüzünü gazetemize anlatan Onur Çam; “Bu meseleyi siyasetçi kişiliğim ile değil, hukuki kişiliğimle takip ediyorum” dedi.

Genel ve yerel konular üzerine de bir takım açıklamalarda bulunan Başkan Çam; ”Bizim derdimiz Fatsa. Bizler Fatsa’nın yaşanılabilir olması derdindeyiz. Bu yüzden Fatsa’nın sorunlarına değinmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
“Sorun ve sıkıntı yaşayan her türlü vatandaşın kapısını çalacağı adres CHP’dir”
Seyyar satıcının darp olayını ilk olarak sosyal medyadan gördüğünü söyleyen Çam; “Sosyal medyada MHP İlçe Başkanı Eftal Mutlu’nun paylaşımında darp olayını gördüğümde kendisini aradım ve bilgi aldım. Daha sonra olayı yaşayan seyyar satıcının oğlunun telefonunu aldım. Geçmiş olsun dileklerimi sundum. Siyaseten aramadığımı, sadece hukukçu kimliğimle vicdanen bu olayın beni rahatsız ettiğini, avukat ihtiyaçları doğarsa hiçbir ücret talep etmeden hukuki yardımı yapabileceğimi söyledim. 15 – 20 dakika sonra aldığım bir bilgide seyyar satıcının burun kanamasının fiziki bir müdahale sonucu oluşmadığına ilişkin ifade verildiğini öğrendim. Bu doğrultuda oğlu Kadir Beyi aradım ve uzlaşma sağlandı sanırım geçmiş olsun dedim. Kadir Bey ise “Hayır avukat bey. Babam bu şekilde ifade vermedi. Sadece babam burnum kanadı fakat yumrukla mı nasıl kanadı bilmiyorum. Fakat arbede sonucu kanadı diye ifade verdi. İfadeyi alan Polis memuru yanlışlıkla hiçbir art niyet aramaksınız söylüyorum fiziki temas yok diye beyan geçmişler.” Bende bunun üzerine hukuki terimlerin anlaşılamadığını düşü-nerek, avukat eşliğinde ifadesinin alınmadığını gördüğümden kendilerinden izin alarak emniyete geçtim. Olayın heyecanıyla seyyar satıcının burnunun kanamasının, tansiyonunun çıkması nedeniyle oluştuğuna ilişkin karşı taraf iddialarda bulundu. Fakat sosyal medyalardaki fotoğraflardan göreceğimiz gibi, vatandaşların anlatımı ve olay yerinin dağınıklığı göz önüne alındığında bir boğuşma sonucunda olduğu aşikardır. Ben ek beyan verdirerek tamamen seyyar satıcının kendi iradesiyle olayı düzelttirdim. Olayın tam anlamıyla açıklığı budur. Şahsım ve ilçe başkanı sıfatım adına bu olaydan nemalanma ihtiyacı duymayacağımı zaten Fatsalı hemşerilerim gayet iyi bilmektedirler. Ben bu konuyla ilgili son olarak şunu söylemek istiyorum. Bizler mazlumların yanındayız, düşkünlerin dostuyuz diyerek bu millet sizleri başının tacı yaptı. Mazlumların yoldaşlığı, mazlumların ahını alarak olmaz. Fatsalı sahipsiz değildir. Önce Allahımız’a sonra adeletimize dayanarak hem yerelde hem genelde yönetimlerden sorun ve sıkıntı yaşayan her türlü vatandaşın kapısını çalacağı adresin Cumhuriyet Halk Partisi olması gerektiğini belirtmek isterim” dedi.
“YÜRÜYÜŞE KATILIMIMIZ OLACAK”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Adalet yürüyüşüne destek olmak amacıyla Fatsa ve Ordu’dan katılım sağlayacaklarını ifade ede Çam;  Cumhuriyet Halk Partisi adalet için yürüyor. Bizler hukukun üstünlüğünü savunan bir partiyiz. Bizim tek derdimiz hukukun herkese eşit olarak uygulanmasını -sağlamaktır. Anayasanın 10. Maddesi derki, kanunlar önünde herkes eşittir. Bu nedenle genel başkanımız yetti artık diyerek bu onurlu yürüyüşüne başlamıştır. Bizde örgütler olarak genel merkezin direktifleri doğrultusunda bu yürüyüşe katılacağız. Tahminimce İstanbul karşılaşmasında bu kitlesel demokratif bir eyleme dönüşecektir. Karşı taraf bu konuda algı çerçevesine gireceğini bildiğim için Cumhuriyet Halk Partisi anayasal hakkını kullanacaktır. Hem genelde hem yerelde bu yürüyüşlere katılımlarımız olacaktır” dedi.
“İYİ ŞEYLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Fatsa yerelinde yapıtığımız basın toplantılarının sonuç verdiğini beyan eden Çam; “Bizim yaptığımız eylemlerin, sorunlara parmak basmalarımızın sonuç verdiğini düşünüyoruz. 
Belediyelerin biz zaten yapacaktık, onlar eleştirilerini kendilerine saklasınlar şeklindeki beyanlarına kulak asmıyoruz. Biz bunlara alıştık. Her ne kadar kabul etmeseler de biz iyi şeyler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Biz yaptığımız açıklamalarla belediyeyi harekete geçirdik ve çalışmalar başladı. Evkaf mahallesine gittim güzel olmuş. Ellerine sağlık diyorum fakat geç oldu. İnsanlar mağdur edildi. Fatsa’da da başlayan kaldırım ve asfalt çalışmaları sürüyor. Belediyeyi hizmet alanında harekete geçirdiğimiz için mutluyum. Bizim derdimiz Fatsa. Bizler Fatsa’nın yaşanılabilir olması derdindeyiz” diyerek açıklamalarına son verdi.
Yeni Haber - ÖZEL
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde