23 Temmuz 2024

SEYYAR SATICININ OĞLU KADİR KARABAYIR OLAYIN GERÇEK YÜZÜNÜ ANLATTI

  • PDF

 “FİZİKİ TEMAS OLMASA BİR İNSANIN BURNU KANAR MI?”

Geçtiğimiz Cuma günü Fatsa’da Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile bir seyyar satıcı arasında yaşanan ve hukuka intikal eden olaya ilişkin, darp edildiği iddia edilen seyyar satıcının oğlu Kadir KARABAYIR gazetemize özel açıklamalarda bulundu.  
Hukuki haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Kadir Karabayır, zabıta ekiplerinin olay öncesi hiçbir sözlü uyarıda bulunmadıklarını ifade etti. 
“BABAM ZABITALARI GÖRÜNCE ZATEN DİREK TEZGAHI TOPLAMAYA BAŞLADI”
40 yıldır Fatsa’da esnaflık yaptıklarını söyleyen Kadir Karabayır konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “ Zabıtalar ile zaman zaman problemler yaşadığımız oluyordu. Biz zabıtalar buraya tezgah açma dediği noktada açmıyorduk. Gerekli anlayışı ve saygıyı gösteriyorduk. Bu el arabalarında satışlar biliyorsunuz genellikle Ramazan aylarına özel oluyor. Ramazan aylarında artış gösteriyor ardından yavaş yavaş azalıyor. Diğer esnaf arkadaşlarımız açınca bizde tezgah açtık. Olaya şahit olduğum kadarıyla anlatmak istiyorum. Zabıta aracı geldi ve durdu. Yaklaşın on kişi vardı. Direk bizim tezgahımıza yönlendiler. Babam zabıtaları görünce zaten direk tezgahı toplamaya başladı. Tezgahı toplayıp satışı durduracaktı”dedi.
“ARBEDE ARASINDA OLUŞAN BİR TEMASLA BURUN KANAMASI OLUŞTU”
Kadir Karabayır: “Zabıtalar tezgahın başına geldi ve hiçbir sözlü uyarıda bulunmadan, tek kelime etmeden malları dağıtmaya başladı. Sözlü uyarıda bulunulsaydı, burada satış yapmak yasak deselerdi hiçbir sorun yaşanmayacaktı. Zaten babam tezgahı toplamaya başlamıştı bile. Ardından sözlü münakaşa yaşandı ve itiş kakış yaşanmaya başlayınca oluşan arbedede babamın burnu kanamaya başladı. Durup dururken kimsenin burnu kanamaz. Şu vurdu, bu vurdu diyemem çünkü o karmaşada net hatırlamıyoruz. Çünkü çok kalabalıktı. Darp raporumuz var. Arbede arasında oluşan bir temasla burun kanaması oluştur” dedi. 
“BABAM İLKOKUL MEZUNU. FİZİKİ TEMASIN NE ANLAMA GELDİĞİNİ DAHİ BİLMİYOR” 
İlk verilen ifadenin düzeltilmesiyle ilgili de kamuoyunda yanlış anlaşılma olduğunun altını çizen Karabayır: “İfade ile ilgili ise şöyle bir durum oluştu. Babam ilkokul mezunu. Fiziki temasın ne anlama geldiğini dahi bilmiyor. Orada fiziki temas var mı sorusu yönlendirilince o da bilinçli olmayarak Hayır yanıtını vermiş. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Avukat Onur Çam geldi ve ücretsiz olarak savunmamızı yapmak istedi. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Biz ifademizi yeniledik ve yanlış anlaşılma ile yazılmış olan ifademizi gerçekler ışığında düzelttik. Fiziki temas olmasa bir insanın burnu kanar mı? Bize yapılan hoş bir şey değil. Bizlerde Fatsa’nın birer evladıyız. Biz Pazar yerlerinde vergisini vererek bu işleri yapıyoruz. Zabıtalardan daha saygılı olmalarını istiyoruz” dedi. 
“YEREL YÖNETİCİLERE SESLENİYORUM”
Bu olayların ilerleyen günlerde farklı zabıtalar ile farklı seyyar satıcılar arasında da yaşanabileceğini dile getiren Kadir Karabayır, yerel yöneticilerden bu olaya çözüm bulmalarını istedi: “Tek mağdur olan seyyar satıcılar bizler değiliz. Bu hareketler diğer seyyar arkadaşlarımıza da yapılıyor. O zaman yerel yöneticiler, siyasetçiler bize bir alan göstersinler bizde ekmeğimizi oraya tezgah kurarak kazanalım. Helalden para kazanmak suç mu oldu. Örneğin Otagarın olduğu yere yapılsın kapalı modern bir yer biz orada açalım tezgahımızı. Pazar yeri çok uzak bir yere taşınacak. Oraya kim gelecekte biz satış yapacağız. Küçük esnaf hiç mi kazanmasın? Bu problemler Ordu’nun genelinde yaşanıyor ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’ın bu konuya el atmasını bekliyoruz. Biz zaten şikayette bulunduk ve hukuki olarak haklarımızı arayacağız. Adalet inşallah yerini bulur. Bizimde suçumuz varsa çekmeye razıyız” dedi. 
Yaşanan olayın ardından manevi destekte bulunan herkese teşekkürlerini sunan Kadir Karabayır: “Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Eftal Mutlu, MHP Ordu Eski Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz bizleri ziyaret ederek yanımızda olduklarını beyan etti. CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam bu süreçte en büyük destekçimiz oldu. Yine esnaf arkadaşlarımız yanımızda oldular. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 Haber: 
Sümeyra ÖZCÜRE
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde