23 Temmuz 2024

ATİNKAYA“BU KARNE HEPİMİZİNDİR”

  • PDF

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çocuklarımızı akademik başarının yanında sanatsal, bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlerini geliştirdiğimiz verimli bir yıl geçirdik diyen Fatsa Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 2019 yılında ise Fatsa’da tekli eğitime geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

“VERİMLİ BİR YIL GEÇİRDİK” 
Müdür Saygın Atinkaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Fatsa hem eğitim kurumları açısından hem de öğrenci sayısı açısından büyük bir ilçemiz. Yoğun bir dönem geçti. Sonuçta eğittiğimiz insan ve hata yapma lüksümüz yok. 
Çocuklarımızı akademik başarının yanında sanatsal, bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlerle geliştirdiğimiz verimli bir yıl geçirdik. Geriye baktığımızda çok güzel başarılar elde edildi. Özellikle, bilimsel alanda TÜBİTAK Projeleriyle öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak adına başarılı çalışmalar yapıldı” dedi. 
“YAZ OKULLARIMIZ VE YAZ KURSLARIMIZ DEVAM EDECEK” 
Atinkaya: “Eğitim hayat boyu devam eden bir süreç. Okullar dört duvar arasında değildir. Okullar kapansa da bizim için süreç işliyor. 
Yaz tatillerinde Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Spor Müdürlüğü ile çalışmalar yürütüyoruz. Yaz okullarımız ve yaz kurslarımız devam edecek. Yaz ayında hem sanatsal hem de sportif faaliyetleri öne çıkaracağız. Bu çalışmaları yürütürken Kaymakamlığımız ve Yerel Yöneticilerimiz bizlere büyük destek oluyor.” Dedi. 
“EĞİTİMDE FATSA’DA HEDEF 2019”
2019 yılında Fatsa’da tekli eğitime geçileceğini vurgulayan Müdür Atinkaya, gerekli altyapı çalışmalarının yapıldığını söyledi: “Bakanlığımızın ortaya koyduğu bir 2019 hedefi var. 2019 yılında Fatsa’da tekli eğitime geçmeyi planlıyoruz. Benim gözlemlediğim kadarıyla da eğitimde kaliteyi isteyen bir veli portföyü var. Velilerimiz oldukça bilinçli. Bizlerde bu doğrultuda eğitimde başarıyı en üst seviyelere çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. 
“BU KARNE HEPİMİZİN KARNESİDİR” 
Yaz tatilinde özellikle anne babalara, çocuklarımıza karneleri üzerinden herhangi bir psikolojik baskı yapmamalarını öneriyorum diyen Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya: “ Bu karne hepimizin karnesidir. Sadece çocukların değil velilerin, öğretmenlerin Milli eğitimin bir karnesidir.  Çocuklarımızı en iyi şekilde motive etmeliyiz. Çocuklarımıza da yaz tatilinde bol bol kitap okumayı tavsiye ediyorum. Çünkü eleme sınavları ve seçme sınavlarında daha çok anlama ve analiz etme soruları soruluyor. 
Buda ancak kitap okumayla kazanılabilir. Özellikle sosyal medya ve televizyon bağımlılığından uzak dursunlar. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum” dedi. Haber: Sümeyra Özcüre
 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde