23 Temmuz 2024

ORDU KARADENİZ’İN PARLAYAN YILDIZI

  • PDF
Ordu ilinde değişim ve dönüşümü aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların takdirini kazanan dış cephe iyileştirme projesine devam ediyor. İlk olarak Altınordu ilçesinde Rus pazarı kavşağı ile Büyükşehir Belediyesi Durugöl yerleşkesi arasında uygulanan ve halkın büyük beğenisini kazanan proje artık farklı bölgelerde de hayata geçiriliyor.
BİNALARIN DIŞ CEPHELERİ KENTE YAKIŞIR HÂLE GETİRİLİYOR
Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde karayolu güzergâhı üzerinde uygulanacak proje ile şehre estetik bir görünüm kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Altınordu ilçemizde Belediyemizin Durugöl yerleşkesi ile Rus pazarı kavşağı arasında 1. Etap Dış Cephe İyileştirme Projesi uygulamaları tamamlandı. Ortaya çıkan görünüm herkesin büyük takdirini kazandı. Altınordu ilçemizde uluslararası karayolu güzergâhında bulunan binaların dış cephe görünümleri artık kentimize yakışır hâle geliyor” dedi.
2. ETAPTA 225 BİNANIN DIŞ CEPHESİ DEĞİŞECEK
2. etap olarak isimlendirilen Rus pazarı kavşağı ile Kumbaşı Liman mevkiine kadar olan Karadeniz sahil yolu üzerinde sağlı sollu binaları kapsayan projede de çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “2. etap olarak isimlendirdiğimiz Rus pazarı kavşağı ile Kumbaşı Limanı’na kadar olan Karadeniz sahil yolu üzerindeki binaları kapsayan projemizde çalışmalara başladık. 6.5 km uzunluğunda olan güzergâhta toplam 225 binanın dış cephesini 8 ay içerisinde projemiz doğrultusunda yenileyeceğiz. Bu etaptaki çalışmalarla şehir içinde yapacağımız diğer cephe iyileştirme çalışmaları sonucunda, estetik görünüme kavuşmuş, modern ve birbiriyle uyumlu binalar ortaya çıkacak” diye konuştu.
ZÜBEYDE HANIM CADDESİ’NDE DE DIŞ CEPHELER İYİLEŞTİRİLECEK
Altınordu ilçesinde araç trafiğine kapatılacak Zübeyde Hanım Caddesi’nde de dış cephe iyileştirme çalışması yapacaklarını belirten Başkan Yılmaz, “Bu güzergâhtaki binaların dış cepheleri, Büyükşehrimizin mimari yapısı ve görünümüne uygun olarak düzenlenecek. Yalı Camii ile İsmet Paşa Caddemizin girişine kadar olan kısımda dış cephe iyileştirme çalışması yapacağız. Yaklaşık 115 binanın dış cephesine müdahale edeceğimiz proje kapsamında, 700 m’lik uzunluğa sahip Süleyman Felek Caddesi üzerinde bulunan binaların ön cephesi ve 44 binanın da yan cepheleri yapılacak. Yürüteceğimiz çalışmayla binalarımızın renk ve görünümleri, yayalaştırma çerçevesindeki projemizle birlikte uyumlu hâle getirilecek” ifadelerini kullandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde