23 Temmuz 2024

“MİLLETİMİZ 18 MADDEYİ ANLADIKÇA, HAYIRLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR”

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun gazetemizi ziyaret etti. Seyit Torun’a beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam, CHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi Erol Yerebasmaz ve parti teşkilatı eşlik etti.
16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi saha çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda Fatsa Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, esnafa ‘Hayır’ kararını anlattı.
18 maddeyi ve neden hayır dediğimizi vatandaşlarımıza anlattıkça, bize hak veriyorlar ve hayırlar çığ gibi büyüyor diyen Seyit Torun, “ülkemizi kaosa götüren bu sisteme gelin hep birlikte durun diyelim” dedi. 
Esnaf gezilerinin ardından gazetemize ziyaret gerçekleştiren Seyit Torun, gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser ile gündeme ilişkin bir takım istişarelerde bulundu. Referanduma ilişkin sorularımızı yanıtlayan Seyit Torun, hazırlanan yeni anayasa taslağındaki bazı maddelere de değindi. 
“Bu anayasa değişikliği tek adam yönetimini getiriyor” 
Yaklaşık bir buçuk yıldır sahadayız ve aldığımız olumlu tepkilerin neticesinde 16 Nisan’da sandıktan hayır çıkacağını öngörüyoruz diyen CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun: “ Sadece Ordu’da değil Karadeniz Bölgesinde birçok ile gittik. Her şeyden önce anayasa değişikliği ile ilgili milletimiz yeterli bilgiye sahip değil. İşin aslı bir rejim değişiklidir. Eğer bu anayasa kabul edilirse başkanlık sistemine geçiyoruz. Biz elimizden geldiği kadar vatandaşımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. 
Bu anayasa değişikliği tek adam yönetimini getiriyor. Bu ülkede bu değişimle gerçek anlamda bir kaos olacağını öngörüyoruz. 18 maddenin neyi içerdiğini anlatıyoruz. Yasama, yargı ve yürütme tek elde toplanıyor, meclis itibarsızlaştırılıyor. Halkımız bu 18 maddenin ne anlama geldiğini öğrendikçe, hayırda birleşiyoruz. İnanıyorum ki anayasa değişikliği iyi anlaşılırsa Türk milletinin bu referandumda hayır diyeceğine olan inancım tam” dedi. 
“80 milyonun iradesi tek bir kişiye teslim edilemez”
Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Seyit Torun açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “ Zaman zaman vatandaş bize neden hayır diyorsunuz diye soruyor. Hayır dememiz için çok neden var. Ama evet demek için hiçbir neden yok. Hayır demenin en önemli noktası yetkinin cebimizde kalmasıdır. 80 milyonun iradesi tek bir kişiye teslim edilemez. Bu anayasa ben yaptım oldu mantığıyla hazırlanmış bir anayasadır. Cumhurbaşkanı tüm ülkenin bayrağının temsilcisidir. Bir genel başkan ise bir siyasi partinin temsilcisidir. Bu oluşum ülkeyi kaosa sürükler. Bu yeni anayasa ile meclisin yetkileri elinden alınıyor. Ben bir milletvekiliyim ve soru sorma yetkim yeni anayasa ile elimden alınıyor. Neden? Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. 
Bir başka madde, 18 yaşında milletvekili olma olanağı getiriliyor. Bu madde ile gençlerimizin duygularıyla oynanıyor. 18 yaşındaki bir genç milletvekili olabiliyor ama muhtar olamıyor. Bu bir seçim rüşvetidir. Kaldı ki 18 yaşındaki gencimizi milletvekili yapacağımıza önce ona bir iş bulalım. Eğitimini öğretimini tamamlatalım, onu bir birey olarak ülkemize kazandıralım. Peki, 18 yaşında milletvekili kimin çocukları olacak? Tabi ki kendi çocukları. 
Bunun nedeni ise askerlikten muaf olmaları içindir. Bitirsin askerliğini, neden o çocukları askerlikten muaf tutuyorsun? Bunlar tamamen gençlerimize verilen siyasi rüşvettir. Böyle bir anayasayı millete dayatmak bir ayrışmaya davetiye çıkarmaktır” dedi. Özel Haber: 
Sümeyra ÖZCÜRE
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde