23 Temmuz 2024

OSB’DE İSTİMLAK AŞAMASI BAŞLIYOR

  • PDF
Fatsa Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin istimlak çalışmalarının başlatılması için Fatsa Belediyemize tam yetki verdi. 
 Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan Yeni Organize Sanayi Bölgemizin yatırım programına alınmasında katkı ve emekleri olan  Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey'e, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz bey’e ve bu istimlak sürecini takip etmek üzere kendilerine yetki veren Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere OSB yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ettiğini söyledi. 
“MEVCUT ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN NEREDEYSE İKİ KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK”
 Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Organize Sanayi Bölge Müdürü Olgun Topkaya katıldı.
 Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada mevcut Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi ile ilgili bir projenin olduğunu belirterek, “Fatsa Belediyesi tarafından yapılacak olan kamulaştırmanın ardından altyapı çalışmalarına geçilecek. Bu sayede Fatsa OSB’nin Doğu Karadeniz Bölgesinin en geniş Organize Sanayi Bölgesi olacak. Süratle kamulaştırma çalışması bitecek ve ondan sonra altyapı çalışmaları ve parsel aşamasına geleceğiz. İnşallah çok kısa sürede, sene sonuna kadar tamamlanarak mevcut Organize Sanayi Bölgesi neredeyse iki katı büyüklüğünde bir genişliğe ulaşarak, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en geniş OSB’si olacak. Malumunuz Ordu kalkınmada öncelikli iller arasında 5. Bölgede. Ama OSB yapılırsa 6. Bölge avantajlarından faydalanıyor. Bu avantajlardan yararlanmak isteyen sanayici ve yatırımcı, gerek Sanayi ve Ticaret Odasının kapısını, gerek belediyenin, gerekse Valiliğimizin kapısını aşındırıyorlar. Biz bu nedenle bir an önce Organize Sanayi Bölgesinin arsa tahsis aşamasına kadar gelip, sanayicilerimize 'buyur yatırımını yap' diyecek duruma ulaşsın diye çalışıyoruz. Bunlardan maksadımız, bölgemiz sadece fındığa bağlı olmaktan kurtulsun, insanlarımız sürekli ve düzenli bir yerlere sahip olarak iş ve aş bulsunlar. Umarız ki, şirket merkezlerini de Fatsa yaparlar. Oradan da belediyelerimize belirli bir pay artışı sağlanarak göç önlenir. Bunun çabasındayız. Çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün hayırlı ve güzel bir haber aldık. Ordu merkezdeki ikinci OSB’yi ve Ünye OSB’yi de bu aşamalara getireceğiz. Bunun çabası içerisindeyiz.” dedi.  
“ÇOK HAYIRLI BİR KARARA İMZA ATTIK”
Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ise yaptığı açıklamada Fatsa açısından çok hayırlı verimli bir toplantı olduğunu ifade ederek, “Gerçekten çok hayırlı bir karara imza attık. Fatsa Organize Sanayi Bölgemizin büyüme kararı 2017 yılı programına alınarak startı verilmişti. Şimdi en önemli aşaması istimlak aşaması sürecini başlatıyoruz. Toplantıda da yönetim kurulu olarak istimlak çalışmasını takip etmek üzere Fatsa Belediyemiz görevlendirildi. Ben Fatsa’mız için Ordumuz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra istimlak sürecini Fatsa Belediyesi olarak bizler teknik olarak hukuki olarak idare olarak takip edeceğiz ve inşallah yatırım aşamasına getireceğiz. Bu vesile ile de başta Sayın Valimiz olmak üzere yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“MEVCUT OSB’DE 29 FABRİKA VAR VE 3 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR”
Mevcut Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin 500 dönüm üzerine kurulu olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, “Şu anda fiilen 29 tane fabrika çalışıyor ve 3 bin 500 kişi çalışıyor. Biz yaklaşık 2 sene önce bin dönüm daha büyütülmesi kararını almıştık 2 yıldır da işin Genel Müdürlüklerden ilgili kurumlardan kararlar alınarak Sanayi Bakanlığı'na yatırım programına koyulmak üzere teklifte bulunmuştuk. Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey başta olmak üzere Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz Bey takipleri ile 2017 yılının yatırım programına alındığını zaten Ordu’ya, Fatsa'ya müjdelemiştik. Tabi 2017 yatırım programına alınması işin nihayeti değildi önemli bir karardı ama bundan sonra en önemli kısmı için istimlak aşamasıydı. İstimlak aşamasında yine bir kurumun takip etmesi gerekiyor inşallah biz bugün yönetim kurulundan aldığımız yetkiyle Fatsa Organize Sanayi Bölgesi yeni alanını istimlak çalışmasını Fatsa Belediyesi olarak biz takip edeceğiz. İnşallah hızlı bir şekilde çalışmaları yaparız. Bugünkü kararda bakanlıktan onaylandıktan sonra fiilen ve resmi olarak çalışmalara başlayacağız. Vatandaşlarımız ve kamuoyumuz bundan sonraki aşamalarda mutlaka bizler tarafından bilgilendirilecektir.” diye konuştu.
 
“PİYASA DEĞERİNİ EMLAKÇILAR VE İLGİLİ STK’LAR BELİRLEYECEK”
Bu konuyla ilgili öncelikle Fatsa Belediyesi’nin bir takdir komisyonu oluşturacağını sözlerine ekleyen Başkan Anlayan, “Bu takdir komisyonu o bölgenin mülkiyetlerinin piyasa değerini araştıracak sonra da işlemler piyasa değeri üzerinden yapılacak ama bunun ne olduğuna dair çalışmayı Fatsa Belediyemiz belediye meclisimizde alacağı yetki ile takdir komisyonu ile beraber protokol ile beraber çalışmaya başlayacak. Bölgenin değer tespiti gerek emlakçılardan gerekse ilgili sivil toplum kuruluşlarından fiyatlar alınarak o piyasa değeri üzerinden mülkiyet sahipleri ile birebir görüşülerek pazarlık yapılacak. Kimlerle anlaşılırsa anlaşmaya varılanların paraları ödenmek üzere Sanayi Bakanlığımıza rapor sunacağız. Burada şu yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim. İstimlakı Fatsa Belediyesi bütçesinden yapmayacağız biz sadece işin resmi ve hukuki sürecini takip edeceğiz anlaştığımız yer sahipleri ile de protokol yapılarak protokolü Sanayi Bakanlığı'na göndererek kimlerle anlaşılırsa onların yerleri Sanayi Bakanlığı'ndan direkt karşılanacak. Tabii biz herkesle anlaşma yoluna gideceğiz ama anlaşamadıklarımıza mahkeme yoluyla istimlak davaları açılarak inşallah süreç devam edecek ve tamamlanacak. Biz istimlak davalarına kalmadan vatandaşlarımızda piyasa değerinden anlaşmayı öngörüyoruz. Bugün önemli olan bu kararın Fatsa Belediyemize verilmesi ve artık resmen hem fiilen de istimlak aşamasında başlamış olması bizim açımızdan önemlidir. Bir defa daha buranın yatırım programına alınmasında katkı ve emekleri olan Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş Bey'e, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz bey’e ve bu istimlak sürecini takip etmek üzere bize yetkiyi veren Sayın Valimiz başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri de çok teşekkür ediyorum” dedi. 
HABER MERKEZİ

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde