23 Temmuz 2024

“AMACIMIZ FATSA’YA KALICI BİR ESER BIRAKMAKTIR”

  • PDF
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Orta Büyük Camii’nin bulunduğu yere Fatsa’ya yakışır, büyük ve kalıcı bir camii inşa edeceklerinin müjdesini verdi.
Amacımız sadece bir camii yapmak değil kalıcı bir eser inşa etmektir diyen Başkan Anlayan, camiinin proje çizim aşamasının devam ettiğini dile getirdi. 
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Orta Camii mütevelli heyetiyle orta camiinin mevcut olduğu yerinde daha kalıcı ve daha güzel bir camii inşa etmek için bir çalışma başlattık. O alana sığabilecek büyüklükte bir cami inşa edilecek.  
 
Çünkü mevcut camimiz merkezin ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Özellikle Cuma namazlarında ve cenaze namazlarında insanlar dışarıda kalıyorlar. Birde ne yazık ki yapılalı 40 – 50 yıl olmasına rağmen eskimiş bir görüntüye sahip. İlk önerimiz ciddi bir restorasyon yapılmasıydı. Daha sonra alana sığabildiği kadar büyüklükte mevcutlundan daha büyük ve kalıcı bir eser ortaya çıkarmanın daha mantıklı olduğunu düşündük. Bu bağlamda da mimari bir proje çalışması başlattık. Projesi şekillendiği zaman proje üzerinden daha somut bilgiler verebileceğiz. Şu anda istişare toplantıları yapıyoruz. Bu projemizle ilgili çok güzel tepkiler alıyoruz. Şöyle yorumlarda alıyoruz.
 Fatsa’ya çok daha büyük bir camii ihtiyacı varken neden bu küçük alana camii inşaatı yapıyorsunuz diyenler oluyor. Bizim Fatsa’ya büyük bir cami projemiz zaten başladı ve şu anda devam ediyor. Evkaf Mahallesindeki çöp alanında büyük bir camii ve külliye projemiz var. Bu iki camii projesi birbirinden ayrı bir şekilde yürütülüyor. Amacımız sadece bir camii yapmak değil kalıcı bir eser inşa etmektir. Bu noktada iki maddemiz var. Asla katlı bir camii olmayacak ve altında ticarethane bulunmayacak. Büyük bir bodrumu olacak” dedi.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde