23 Temmuz 2024

ANLAYAN: “ FATSA YATIRIMA DOYACAK”

  • PDF
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan 2017 yılının Fatsa adına yatırım ve atılım yılı olacağını söyledi.
Fatsa adına güzel gelişmelerin yaşandığını ifade eden Başkan Anlayan, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
Ekip olarak tecrübeliyiz ve gayreti seviyoruz diyen Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan; “Fatsa ve Ordu adına her şeyi bilinçli yapıyoruz. Bu süreçlerin sonucunda taahhüt ettiğimiz her şey yerine getirilmiş olacak. Fatsa adına ne söz verdiysek, şehrimizin neye ihtiyacı varsa yerine getireceğiz” dedi. 
“GEÇ OLSUN AMA GÜZEL OLSUN” 
Büyükşehir Belediyesi özellikle son iki yıldır Fatsa için gerek kendi taahhüt ettiği gerekse Fatsa Belediyesi olarak bizim taahhüt ettiğimiz projelerin yoğun bir şekilde projelendirme çalışmalarını yürütüyor diyen Başkan Anlayan açıklamalarına şu ifadelerle devam etti; “ Bütün proje çalışmaları aynı anda yürüdüğü için projelendirme çalışmaları biraz zaman aldı. Her yapılan projeye hemen tamam demedik, seçici olduk. Geç olsun ama güzel olsun mantığıyla belki 1 senede tamamlanacak olan proje sürecini iki yıl gibi bir süreye yaydık”.
“FATSA’YA 90 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE 
YATIRIM”
Bu gün geldiğimiz nokta itibariyle Büyükşehir Belediyemiz Fatsa’da 90 milyon liranın üzerinde yatırım bedeli var diyen Anlayan; “ Şu cümleyi ben özellikle kullanıyorum. Fatsa 2017 yılında yatırım ve atılım yılını yaşayacak. Bunun içerisinde altyapı su kanalizasyon çalışmaları, ulaşım ve yol, taahhüt edilen projeler var. Bu projelerin bir numarasında ise Cumhuriyet Meydanı projesi var. Yaklaşık 100 milyon liralık yatırımın yüzde ellilik bölümü merkezde yapılacaktır. Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesi çok büyük ve önemli bir projedir. Meydan projesi için resmi süreç başladı. Hem Ordu’ya hem de Fatsa’ya büyük bir prestij kazandırılacak.” dedi. 
“FATSA ŞEHİR MERKEZİNE 35 KM SICAK ASFALT”
 Başkan Anlayan: “Öte yandan Fatsa’da yıllardır beklenen doğalgaz çalışmaları hızla devam ediyor. Bu sene altyapı çalışmaları tamamlanacak, bu altyapı çalışmaları tamamlanan özellikle merkez yolları başta olmak üzere sıcak asfaltla birlikte kaldırım ve aydınlatmalar yenilenecek. Kaldırımlarımız baskı beton ve desenli olacak. Nihayi sıcak asfalt yapılacak ve bir daha kazı çalışması yapmak zorunda kalmayacağız. Biz bu kez altyapı çalışmalarını tamamlamadan sıcak asfalta geçmiyoruz. Enver Bey bu konuda oldukça titiz davranıyor. Bu seneki programda Fatsa’ya şehir merkezine 35 km sıcak asfalt planlanıyor. Şu anda Reşadiye Caddesi, Hastane yolu, Kurtuluş mahallesinin sıcak asfalt çalışmalarına başlıyoruz. Popülizm yapmıyoruz, alt yapı çalışmaları bitmeden üst yapıya geçmiyoruz.  Bununla birlikte trafiğe kapalı olan caddelerimizi de yeniliyoruz. 
“FATSA YATIRIMA 
DOYACAK”
Anlayan: “Bu sene sadece OSKİ’nin su ve kanalizasyon yatırımı 17 milyon liradır. Bu çok ciddi bir rakamdır. Projelendirilmiş olan bir Kapalı Pazaryeri projemiz var. Mezbahane  projemiz ihaleye çıktı. Fatsa’ya yapılacak olan bu mezbahane Ordu’nun bütün kesimlerinin faydalanacağı bir projedir. Ordu’daki bütün kesimler burada yapılacak ve oldukça modern bir kesimhane olacak. Bu proje bölgemizde hayvancılığı canlandıracak bir hayvan pazarını da içinde barındıracak. Bu dönem bizim en çok önemsediğimiz projelerden biri olan Kentsel Dönüşüm ve Estetik Şehir projemiz ile sahilden başlayarak bütün binaların görüntüsü güzelleştirilecek. Proje ihale aşamasına gelindi” dedi. 
FATSA SAHİLi 
YENİLENİYOR
Bu projelerimizin dışında Fatsa Sahil Projemizi Büyük Şehir Belediyesi ile birlikte projelendirdik diyen Anlayan yeni sahil projesi hakkında da bilgilendirmelerde bulundu: “ Güzel bir proje olmasını istediğimiz için detaylı çalıştık ve projelendirme süreci biraz uzun sürdü. Son haline onay verdik. Fatsa sahil Bolaman Irmağından İskeleye kadar tamamı yeniden projelendirildi. Dikkat ettiğimiz en önemli konu mevcut yetişmiş hiçbir ağaca dokunmadan, ağaçları koruyarak sahili yenileyen bir proje tasarladık. Çok farklı ve yeşil ağırlıklı doku oluşturacak şekilde günün ihtiyacına cevap verecek ve çok daha uzun vadede yaşanabilecek yaşam alanı oluşturacak, bir peyzaj ve park projesi yaptık. Bu proje çalışmamızda bir buçuk senedir devam ediyor. OBB Başkanımız Enver Bey, bizim görüşlerimiz almadan projeyi sonlandırmıyor. Harika bir proje oldu diyebilirim. Fakat Cumhuriyet Meydanı pahalı bir proje olduğu için önceliğimizi Cumhuriyet Meydanı projesine verdik. Meydan belirli aşamaya geldikten sonra da sahil projesi devam edecek. Kaldı ki sahilde bunun öteside önümüzdeki günlerde çok güzel şeyler söyleyeceğiz. İnşallah sahilimizi Bolaman Irmağından alıp, Elekçi Irmağıyla kavuşturacağız. Elekçi ırmağına kadar olan yer sahil parkı olarak yenilenecek”. 
“OSB İÇİN TAKTİR KOMİSYONU OLUŞTURULACAK”
Ankara ziyaretlerimizdeki en önemli konulardan bir tanesi Fatsa için Organize Sanayi Bölgesi ve çevre yolu projeleriydi diyen Anlayan: “Biliyorsunuz ki Organize Sanayi Bölgesi genişletilme projesi 2017 yılı programına alındı. Bu çok önemli bir başlangıçtır. Ayrıca şöyle bir detay var hiçbir ilde 3 organize sanayi bölgesi yatırım programına aynı anda alınmazken biz bunu Ordu’da başardık. Fatsa ile birlikte Ünye ve Altınordu’daki organize sanayi bölgeleri de yatırım programına alındı. Bundan sonraki süreçte kamulaştırılma sürecine geçilecek. Önümüzdeki aylarda kamulaştırılma çalışmalarına başlayacağız. Süreci istimlak çalışmaları için yerelde takip edeceğiz. Kamulaştırılması için taktir komisyonu oluşturarak bir maliyet çıkartacağız. Resmi süreci bizler ne kadar çabuk yürütürsek bakanlıktan para o kadar çabuk gelecek. Süreci başlatıyoruz ve görüşmelerimizi yapıyoruz. En hayırlı projelerimizden biri Organize Sanayi Bölgesi olacak çünkü büyük bir istihdam alanı oluşacak” dedi. 
ÇEVRE YOLUNDA 2019 HEDEFİ
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan: “Çevreyolu projemiz ile ilgili de şunları söyleyebilirim. Uygulama Projesi ihalesi yapıldı. Güzergahımız belli. Komisyon teklifleri değerlendiriyor. Bu ayın sonuna kadar komisyon nihayi kararını açıklayacak. 2019 seçimlerinden önce  projesi biterek yatırım programına alınması için acele ediyoruz. Ve bunun takipçisi olacağız. 2018 yılında projesi bitsin 2019 seçiminden önce yapım ihalesinden çıkıp yatırıma koyulması için takipçisi olacağız. Ekip olarak tecrübeliyiz. Gayreti seviyoruz. Fatsa ve ordu adına her şeyi bilinçli yapıyoruz. Bu süreçlerin sonucunda taahhüt ettiğimiz her şey yerine getirilmiş olacak. Fatsa adına ne söz verdiysek, şehrimizin neye ihtiyacı varsa yerine getireceğiz. Hem büyükşehir Belediyesi hem de Fatsa Belediyesi olarak 2017 yılını Fatsa için atılım ve yatırım yılı olarak tamamlayacağız” diye konuştu. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde