23 Temmuz 2024

ÖTV VE KDV İNDİRİMİ SEKTÖRÜ CANLANDIRDI

  • PDF
Hükümetin iç tüketimi canlandırmak amacıyla başlattığı ÖTV ve KDV hareketi, piyasaya moral verdi. Alınan kararla beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde yüzde 6,7 olan ÖTV sıfırlanmış, mobilyada yüzde 18 olan KDV ise yüzde 8’e indirilmişti. Mayıs ortasında başlayan düğün sezonu sebebiyle çeyizlerini hazırlama telaşında olan gençlerin yanı sıra, eşyalarını yenilemek istediği hâlde alımını erteleyen aileler için büyük bir müjde olan karar, sektöre de can suyu oldu.
Hem alıcısını hem de satıcısını memnun eden bu uygulama, Nisan ayına kadar devam edecek.
İlçemizde bu canlılığın en çok hissedildiği firmaların başında gelen Karamustafa Kardeşler Arçelik Bayii Sahibi Seyfi Karamustafa ve Kerem Karamustafa satışların %30 oranında artış gösterdiğini ifade etti.
KDV ve ÖTV indirimi gerçekten bulunmaz bir fırsattır diyen Seyfi Karamustafa konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “ Şunu gördük ki insanlar böyle bir indirim olunca ihtiyaçlarını ertelenmeden alıyorlar. Düğün mevsimi yaklaştığı için düğün hazırlığı yapan ve ev kuran genç çiftlerimizde eksiklerini indirim fırsatından yararlanarak tamamlamaya çalışıyor. Bu bağlamda satışlarımız normal ciroların  %30 üstünde seyir etti. Bu uygulama piyasayı canlardı. Hem satıcı memnun oldu hem de müşteriler. ÖTV ve KDV indirimi nisan ayına kadar devam edecek ve benim naçizane önerim ihtiyacı ve eksiği olan herkes bu indirimden faydalansın. Sizlerin aracılığıyla bizi tercih eden müşterilerime bir kez daha teşekkür ederim” dedi. YENİHABER 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde