23 Temmuz 2024

FINDIKTA KÜLLENME HASTALIĞI İLE MÜCADELE PANELİ

  • PDF
Ordu Valiliği himayelerinde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ordu Üniversitesi arasında ortaklaşa düzenlenen “Fındıkta Küllenme Hastalığı ile mücadele ve Bitki Besleme Paneli” düzenlendi.
Fatsa Kültür Sarayı’nda düzenlenen panele Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Kemal Yılmaz, ilçe müdürleri, Ziraat Odası başkanları, üreticiler ile Karadeniz Araştırma Enstitüsü’nden Prof. Dr. Kürşat Korkmaz, Ziraat Yüksek Mühendisi Ümit Eser katıldı.
Konuşmacılar, Ülkemiz dünya fındık üretimin yaklaşık %75’i, ihracatın ise %80’i tek başına gerçekleştirdiği lider ülke durumunda bulunmasına rağmen verim düşüklülüğünün dezavantaj olarak karşımıza çıktığı da vurgulanan panelde, ülkemizde fındık üretiminde verim düşüklülüğünün sebeplerinin araştırılması gerektiğini, Fındık üretiminde verim düşüklüğüne neden olan faktörlerin minimize edilmesi ve her ne kadar ülkemiz dünya fındık üretiminde lider konumunda bulunsa dahi yakın gelecekte ülkemizi tehdit edecek rakip ülkelerin bertaraf edilmesi için üreticilerimiz modern üretim teknikleri konusunda bilgilendirilmeleri son derece önem arz ettiği,  üreticiler, doğru ve verimli ürün alabilmenin yolunun muhakkak toprak analizinin yaptırılması gerektiği, doğru gübreleme ile daha fazla verim alınabileceği, muhakkak fındık dallarında gençleştirmenin yapılması gerektiği, rast gele gübre kullanılmamaları konularında üreticiler bilgilendirildi. 
Panel, üreticilerin verimlilikle ilgili ne yapılması konusundaki soruların cevaplandırılması ile sona erdi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde