23 Temmuz 2024

“BU GÖRÜNTÜ FATSA’YA YAKIŞMIYOR”

  • PDF

   Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Teşkilatı son günlerde kamuoyunda en çok gündeme gelen ilçenin yol problemlerine dikkat çekmek amacıyla Reşadiye Caddesinde bir basın açıklaması düzenledi.Bu çirkin görüntüler yeşil Fatsamıza hiç yakışmıyor diyen Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesini göreve davet ettiğini dile getirdi. 

Fatsalı vatandaşların çamur deryası içinde, köstebek yuvasına dönmüş yollarda mağdur edildiğini vurgulayan Başkan Çam, “Fatsa yaşanılabilir bir kent olmaktan uzaklaşmıştır” dedi. 
“HEMŞERİLERİMİZ ÇAMUR DERYALARI İÇERİSİNDE” 
Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Halkımızın gündeminde anayasa değişikliğine ilişkin referandum kadar, yaşadığı yer olan Fatsa’nın sorunları da önemli yer edinmektedir. Güzel Fatsa’mızın geldiği durum ortadadır. Hemşerilerimiz çamur deryaları içerisinde, köstebek yuvasına dönmüş yollarla mücadele eder duruma getirilmiştir. Sembolik olarak Reşadiye Caddesinde bulunan yerleri gösterdiğimiz gibi, Evkaf mahallesi, Reşadiye’den Kurtuluşa uzanan yollarda da aynı problemler yaşanmaktadır. İktidara mensup Belediye yetkililerinin yaptığı açıklamalarda Fatsalı hemşerilerimizden sürekli sabır göstermeleri istenmektedir. Tabi ki hizmetlerin yapılmasında vatandaş olarak sabır göstereceğiz. Fakat Belediyelerin asli görevi olan hizmetlerin bir lütuf gibi vatandaşa sunulmasından da şikayetçiyiz. Çalışmalar yapılmaktadır ama çok yavaş ilerler vaziyettedir. Evkafta bir süreyi aşkın durum aynı ve esnafımız mağdur durumdadır. Belediyenin bu problemlere hızlı bir şekilde sorun üretmesini diliyoruz” dedi. 
“FATSALI BU ÇİRKİN GÖRÜNTÜYÜ HAK ETMEMEKTEDİR”
İllaki belediyelerin alt yapı çalışmaları olacaktır fakat Fatsa’daki şu anki durum altyapı çalışmalarını aşmış bir başıboşluk örneğidir diyen Başkan Onur Çam, “ Fatsa adete kaderine terkedilmiştir. İlçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki yetki karmaşası ne yazık ki vatandaşı ilgilendirmemektedir. Bulunduğumuz yer ya da bahsettiğimiz yerlerdeki yetki ve sorumluluk kimdeyse, acilen çözüm bekliyoruz. Fatsa ve Fatsalı bu çirkin görüntüyü hak etmemektedir. 2004 yılında devralınan Fatsa ile şu anki Fatsa’nın  durumunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Fatsa’yı yaşanılabilir bir kent olmaktan çıkarmışlardır. Günümüz teknolojisinde bu çalışmaları bu denli uzun sürmesini gerektirecek bir mazeret bulunmamaktadır. Hızlı bir şekilde doğalgaz hattı döşenebilir, su hatları yenilenebilir. İlçe Belediyelerini ve Büyükşehir Belediyelerini bir an önce göreve davet ediyoruz” dedi.
“10 SENEDİR SADECE PROJE DİNLEMEKTEYİZ”
 Biz ana muhalefet partisi olarak yalnızca sorunları dile getirmiyor, aynı zamanda bu sorunlarında çözümüne ilişkin fikir ve önerilerimizi beyan ediyoruz diyen Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam, Fatsa’da bir türlü tamamlanamayan projelere de dikkat çekti; “Artık proje devri geçmiştir. 10 senedir sadece proje dinlemekteyiz. İcraat bulunmamaktadır. Huzur evi projesi dahi şu anda nihayete ermeyi beklemektedir. Artık projelerinizi bir kenara bırakıp icraata geçin. Fatsalı hemşerilerimiz yatırım ve projeleri heyecanla beklemektedir. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak Fatsa’yı ilgilendiren her konunun takipçisiyiz” dedi. 
Haber: Sümeyra Özcüre 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde