23 Temmuz 2024

Esnafımız rahat bir nefes alacak

  • PDF
Fatsa Genç İş Adamları Derneği(FAGİAD) Başkanı Mehmet Serkan Erdik, Küçük ve orta ölçekli esnafa can suyu niteliğinde ki faizsiz kredi esnafımızı rahatlatacaktır” dedi. 
FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik yaptığı açıklamada: “ Daha önce Bilim Sanayi Bakanlığımız tarafından KOSGEB üzerinden 15 bin esnafımıza sağlanan 50 bin üst limitli 1 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi ile güzel gelişmeler yaşandı. Fatsa genelinde sadece 13 esnafımızın yararlanabildiği bu imkandan artık bir çok küçük ölçekli esnafımız faydalanacaktır. Bağlı bulunduğumuz konfederasyon olan Türkiye Genç İş Adamları Konferedasyonu(TÜGİK)’le beraber dernek olarak Çankaya köşkünde Başbakan Binalım Yıldırım Bey’le yaptığımız toplantıda da bu konu gündeme geldi. Başbakanımız sayının az olduğunu toplamda 250 bin başvurudan sadece 15 bin’in bu imkândan faydalanacak olmasının yeterli olmadığını dile getirdi. Bunla ilgili olarak bakanlığın yapmış olduğu çalışma sonucunda bu imkandan başvuran herkes faydalanacak. Daha önce ki başvuru dönemin de yoğunluktan dolayı Fatsa ve Ordu’da bir çok esnafımız başvurusunu yapamamıştı. Bakanlığımızdan bununla ilgili olarak da yeni başvuru alımı yapılacağı açıklandı.                                                      Küçük ve orta ölçekli esnafımızın bu imkandan faydalanmak için izleyecekleri yol şu şekildedir.            Daha önce başvuru yapan esnafımızın tekrar başvuru yapmasına gerek yok. 
Yeni başvuru yapacak mikro ölçekli esnafımızın da Şubat’ın 10’u ile 20’si arasında Ordu KOSGEB İl Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir. 
Özellikle fındık fiyatlarında ki dengesizlikten dolayı ekonomi de yaşadığımız sıkıntılı bu dönemde 50 bin faizsiz kredinin esnafımıza rahat bir nefes aldıracağı kanaatindeyim.Esnafımıza hayırlı olsun” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde