23 Temmuz 2024

ZEKAİ SANA: “ANAYASA NEDEN DEĞİŞİYOR?”

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi 26. Dönem Ordu Milletvekili Adayı Zekai Sana gazetemizi ziyaret etti.
Ziyareti esnasında bir konuşma yapan Zekai Sana, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yanlış bir dış politika izlediğini ifade eden Zekai Sana, yeni anayasa değişikliği ile ilgili de bilgiler verdi.
Partimizin ilçe danışma kurulu toplantısını gerçekleştirdik ve toplantımız oldukça verimli geçti diyen Zekai Sana açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Yerel gündemi, parti içi sorunları ve çalışmalarımızın nasıl daha verimli olacağına ilişkin bir takım istişarelerde bulunduk. Ülkenin genel gündemi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunduk. Bu hususta bende bir konuşma yaptım. Konuşmamda dış yanlış yürütülen dış politikalar ve bunların bize etkilerinden bahsettim. Özellikle Suriye ile ilgili yanlış bir politika izlendi ve kendileri de bu yanlışın farkına vardılar. Muhalefet bu yanlışı dile getirdi ama esas Suriye politikasının nedenlerini de topluma anlatmadı maalesef. Mesele Suriye değil İsrail’in güvenliğidir. İsrail’in güvenliği için Suriye’nin parçalanması gerekiyordu. Suriye’nin parçalanmasının bir başka nedeni, Körfez ülkelerindeki doğalgazın Suriye üzerinden Avrupa’ya aktarılmasıdır. Türkiye bu işten biraz daha nemalanacağını düşünerek meseleye atladı. Ama arada unutulan bir şey var. Ortadoğu’daki Rusya’nın en büyük müttefiki Suriye’dir. Suriye’yi kaybeden Rusya’nın Ortadoğu’da ve Akdeniz’de artık söz hakkı olmayacaktır. Suriye buna izin vermeyecekti ve vermedi. Esat rejimini yıkmak için katil çetelerine nasıl destek verdiysek Suriye bize kirlettiğimiz çöplüğü temizletiyor” dedi. 
“Neden yeni anayasa?”
Zekai Sana: “Gündeme getirdiğimiz bir diğer konu ise anayasa değişikliği oldu. Uzmanlar günlerdir bu konuyu anlatıyor. Bu anayasa neden değiştiriliyor? Asıl önemli olan konu budur. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Ama yapılan değişiklik Türkiye’nin ihtiyacı olan değişiklik değildir. 
Yapılan değişiklik bir müktedirin yargıdan muaf tutulmasının hukuki zemini hazırlanmaktadır. Cumhurbaşkanı olaki suç dahi işlese yargılanamayacaktır. Aynı zamanda yardımcıları ve partisinin bugüne kadar suç işlemiş ya da suç işleyecek partisine mensup bürokratları kapsıyor. Bunun için bu değişiklik yapılacaktır. Bu değişikliği Devlet Bahçeli’nin gündeme getirmesi de çok manidar bir durumdur. Bu hareket çok sürprizlere gebedir” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde