23 Temmuz 2024

Ergün Taşçı'dan Fatsa'ya müjde MESİRE YERİ ONAYLANDI

  • PDF
Dolunay Çerkezler Tepesi mevkiinde yapılacak mesire yeri projesi onaylandı. Müjdeli haberi kamuoyuyla paylaşan Milletvekili Ergün Taşçı, yapılacak olan bu proje ile yaşam kalitesinin artacağını ifade etti.
AK PARTİ Ordu Milletvekili Ergün Taşçı yaptığı açıklamada ; "Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile bizzat yaptığım görüşmeler neticesinde Fatsa Mesire Yeri Projesi 12 Ocak 2017 tarihi itibari ile onaylandı. Öncelikle Fatsa'mıza hayırlı olmasını diliyor, destekleri için Sayın Bakanımıza ve Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Fatsa' nın Dolunay Çerkezler Tepesi mevkiinde yapılacak mesire yeri, yöre insanlarımızın spor, piknik, dinlenme ve eğlenme ihtiyacının karşılanması sağlanacak ve burada yaşayan insanlarımızla birlikte Ordu-Samsun yolunu kullanan yolcularımıza ve çeşitli nedenlerle Fatsa' ya gelen misafirlerimize de hizmet edecektir” dedi. 
‘’Yaşam Kalitesi Artacak’’ 
Taşçı açıklamasında, “başta iklim değişikliği olmak üzere, çölleşme, çevre kirliliği gibi küresel sorunların ortaya çıkması, artan sanayileşmenin sonucu olarak köylerden kente göçün artması, şehirlerin ve çalışma hayatının gürültülü ve stresli ortamından sıkılan insanların doğayla bütünleşebilme ihtiyacı sonucunda Avrupa ve dünyada giderek yaygınlaşan şehir ormancılığı anlayışı çerçevesinde ülkemizde Orman ve Su İşleri Bakanlığımız mesire yeri ve şehir ormanı kurma çalışmalarına büyük önem verilmektedir. Böylelikle halkın spor, ekoturizm, piknik, dinlenme ve eğlenme ihtiyacının karşılanması sağlanarak toplumun her kesiminin orman sevgisi ve bilincinin artırılarak bu sayede ormanların korunması konusunda daha duyarlı hale getirilmesi gayesi ile mesire yerleri ve şehir ormanları kuruluşları yapılarak halkın hizmetine sunulmaktadır. ‘’Yaşam Kalitesi Artacak’’ Mesire alanımıza; Kır lokantaları, kır kahveleri, piknik üniteleri, spor alanları, ibadethane, yürüyüş parkurları, süs havuzları, çeşmeler, çocuk oyun alanları, macera parkı, yöresel ürünler satış alanları, yağmur barınakları, bisiklet parkurları gibi birçok tesisler yapılarak Fatsa ve yöre halkına verecektir. Fatsa’mıza ve değerli hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi. YENİHABER
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde