23 Temmuz 2024

AYHAN BAŞ“HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA BÖLGEDE BAŞARILI BİR KOOPERATİF OLDUK”

  • PDF
Başkan Ayhan Baş: “Bizler kullandırdığımız kredileri hep olumlu yerlerde üyelerimize kullandırtıyoruz. Bu anlamda kredi dönüşleri çok iyi seviyelerde. Fatsa esnafımız gerçekten çok düzgün ticaret yapıyor ve borçlarını geciktirmeden ödüyorlar” dedi.
Fatsa Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş  konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Dört yıl önce göreve geldiğimizde kooperatifimizin takipleri yüzde 40’ların üzerindeydi. 5 milyon 800 bin lira plasmanımız vardı ve  bu rakamı dört yılda oldukça arttırdık.  2016 yılı içerisinde Fatsa esnafına 45 milyon kredi kullandırdık. Bu kredilerin de takipleri aşağı çekerek kullandırdık.  Şuanda takip oranımız yüzde 6’larda. Bu duruma göre 45 milyon TL’de 200 bin TL gecikmede ödememiz var. Buradan Fatsa Esnaf Kefalet Kooperatifi üyelerine teşekkür ediyorum, üyelerimize çok şeyler borçluyoruz. Kullandıkları kredileri zamanında ödedikleri için bizlerde kredi kullandırmaya devam edebiliyoruz. Yine Fatsa Halkbankası Şubesi personeline ve Esnaf Kefalet Kooperatifimizin personeline çok teşekkür ediyorum. Personellerimiz özveriyle çalışıyor ve üyelerimizde düzenli ödemeler yapıyorlar. Üyelerimiz kredi kullanman önce gerekli dosyalarında eksikleri olmadığı için banka kredileri onaylıyor” dedi.
İnsanlar hayalleri olmadan bir yere gelemez diyen Başkan Baş: “ Dört yıl önce bu göreve geldiğimde ilk yıl  5 milyon 800 bin TL olan plasmanımızı 10 milyon TL’ye çıkartmaktı oldu.  İkinci yıl 20 milyon TL hedefledik bu rakam büyük bir rakamdı başardık.  Üçüncü yılımızda  ise 30 milyon TY’di hedefimiz 30 milyon 200 bin TL ile kapattık  seneyi. Bu dönemlerde takibimiz yine yüzde 5’lerde oldu.   Üyelerimize kredileri ödemekte kolaylıklar sağladıkları için Halkbankası  personelimizde bir eksik olmadığı takdirde krediyi onayladılar.  Yine ideallerim arasında tüm odalarımızı bir çatı altına toplamak vardı. Bu hayalimi de dokuz katlı hizmet binamızı yaparak gerçekleştirdik. Şu anda iki tane kooperatifimize ait aracımızı yeniledik.  Çok mutluyuz. İnşallah 2017 yılı daha güzel işler başaracağız. Bizler taşın altına elimizi koyduk ve üyelerimizin daha iyi yerlere gelmesi için burada hizmetler veriyoruz. Önemli olan birlik ve beraberlik ve bu düzeni Fatsa ilçesinde sağladık.  Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa’ya S Plakası verdiler. Bu S Plakasının ihalesi yapıldı, üyelerimiz için bir dosya halinde toparladım hepsini, inşallah S plakası olanlara Halk Bankası aracılığıya hazine destekli kredi gibi krediler kullandıracağız. Bu kredinin esnaflarımıza birçok faydası olacak mesela 50 bin TL’yi 36 ay vade ile kullandıklarında 5 bin TL gibi bir karı olacak.  İnşallah 2017 yılı 2016 yılını arattırmaz. Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişimi, birçok terör olayı yaşandı. İnşallah hükümetimiz bu olayların altından kalkacak. Devletimiz çok güçlü her taraftan düşman var ama biz birlik beraberlik içinde olursak bu sorunları aşacağız ve tabi esnafımızda rahatlayacak.   Yakınlarda bir seminere katıldık. Seminerde bakanımız, genel başkanımız, Halk Bankası Genel Müdürü de oradaydı. Bizim 700 milyon plasmanımız vardı şimdi bu rakam 1 milyar 300 bin liraya çıkarıldı, bu konuda da hükümetimize ve genel başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 2017 de bu kredileri esnaflarımıza kullandıracağız. Bu kredileri kullandırma oranımızı bu yılda arttırarak 60 milyon TL’yi  buldurmayı hedefliyoruz. Bu yıl inşallah üyelerimizin yüzü güler, ülkemizin üzerinden de kara bulutlar dağalır. Buradan üyelerimize tekrar sesleniyorum bir ihtiyaçları, sıkıntıları olduklarında bize gelsinler. Bizler her zaman onların yanındayız. Esnaflarımızın güçlü olması bizlerin güçlü olmasıdır” dedi.
Bölgede birinciyiz
Başkan Baş: “Şoför, sanayi esnafı, madeni eşyalara ve gıda odalarına kayıtlı olan esnaflara kredilerimizi veriyoruz. Geniş çapta çalışmalarımızı yapıyor ve üyelerimizin bir şeylere sahip olmasını için çaba gösteriyoruz. Her anlamda bizlerden kredi alacak sanatkârlarımıza önemli derecede destek veriyoruz. Türkiye’de kooperatif olarak ilk 50’nin içerisindeyiz ve Karadeniz’de bu anlamda birinci sıradayız.  Takipte olan sayımız yok denecek kadar az. Bu anlamda bizlerden kredilerini kullanan üyelerimiz olumlu yerlerde yatırımlarını yaptıkları için bu başarıyı yakaladık. Göreve geldiğimde plasmanımızla ilgili hedef koydum rakamlarda ve bu hedefimizin bayağı yukarılarına çıkmak beni ve yönetim kurulu arkadaşlarımı çok sevindirdi. Hedefsiz hiçbir şey olmuyor, bizler hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı yaptığımız için bölgede başarılı bir kooperatif olduk ve Türkiye genelinde sıramızı aldık. İşimizi severek yapıyor ve elimizden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde