23 Temmuz 2024

İstanbul Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Cayak “İSTANBUL'DA DERNEĞİN TAPUSU TAMAM (!) SIRA YURT BİNASINDA”

  • PDF

20 Yıl kadar önce 1997 yılında alımı gerçekleştirilen  ama bir türlü tapusu alınamayan İstanbul Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin tapudaki pürüzleri gidilerek tapu alım satım işi tamamlandı. İstanbul Fatsalılar Derneği Lokalinde Araştırmacı Yazar Celal Çukurlu, eski dernek başkanlarımızdan müteahhit ve işadamı Asım Övün'ün  katıldığı basına açık yemekli toplantıda,tüzel kurum ve kuruluşlar da bu işlerin çok zor olduğuna dikkat çeken başkan Osman Cayak; 150.000 TL. civarında tapu masraflarının olduğunu ama buna da değdiğini beyan ettikten sonra, darısı bu tür problemleri olan diğer hemşeri derneklerimizin başına temennisinde bulundu. Ayrıca dernek binasını baştan aşağı revizyonda geçirdiklerini; 50,000 TL. de bu esnada harcama yaptıklarını söyledi.İstanbul hemşeri dernekleri camiasında, tuttuğunu koparan başkan namı ile ün salan Osman Cayak ve yönetimi bazen imkanlar dahilinde, bazen de imkanları zorlayarak az zamanda akla hayale gelmedik işlere imza atarak sadece Fatsa'nın ve Fatsalıların değil bir bakıma dernekçiliğinde manifestosunu yazdılar. Osman Cayak yönetimi .... Eylül 2015 tarihinde işbaşına geldikten sonra, geçmiş geleceğin aynasıdır prensibi  doğrultusunda EGE AJANS nezdinde hemşerimiz Tamer Özyurt'a "Fatsa Tarihinden Sayfalar" adlı belgeseli hazırlamakla işe başladıktan sonra ardından da 3 muhteşem gece düzenlediler. Gecenin ilki  05 Aralık 2015 tarihinde  Fatsa Dolunay Restaurant'taki  yemekli toplantı, ikincisi 16 Nisan 2016  tarihinde Ankara Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile ortaklaşa İstanbul  Beşiktaş Belediyesinin Florya'daki Kültür Merkezinde üçüncüsü ise İstanbul Beşiktaş'ta  06 Mayıs 2016   tarihinde Polat Otelde gerçekleşti.

MÜTEAHHİT VE İŞADAMI ASIM ÖVÜN 
MUHTEŞEM GECE
Toplantıda söz alan Asım Övün; "Fatsa tarihinden Sayfalar, kuşkusuz Fatsa'nın tarihi gerçekleri. 05 Aralık 2015'in yıl dönündeyiz. Fatsa Dolunay'daki muhteşem Fatsalılar Gecesinde Fatsa tarihinde bir ilktir. Orada Fatsa yerel tarihinin milli kahramanları diyebileceğimiz kişiler dillendirilip ödüllendirilmişlerdir.
 
7'DEN 70'İNE DEĞİL
9'UNDAN 90'INA(!..)
7'den 70'ine değil, 9'undan 90'ına Fatsa orada buluşmuştur. Cennet mekan tarihi kişilik Hacı Hulusi Efendi'nin 90 yaşını aşkın kızı Zehra Hanım'ın oraya gelip  babasının plaketini alması(!) yine Fatsa Özel Sevgi ve Kültür Evi, FATSEV'in kururcu başkanı sevgili Osman Özel Hoca'nın yönetimindeki kastım 9 yaş grubu  40 kişilik çocuk korosu(!)Yaşayan tarih 24.Belediye Başkanımız Yener Topaloğlu ile ulusal boyutta ve evrensel düzeyde adlarından söz edilen, görev şehidi diyebileceğimiz merhum belediye başkanlarımız; Fikri Sönmez ile Mustafa Çamaş’ın plaketlerinin evlatlarına takdim edilmesi bu geceyi muhteşem yapmaya yetmiştir. İstanbul’daki 16 Nisan ile 6 Mayıs’ta bu muhteşem gecenin artçı sarsıntıları niteliğindedir. Tabi ki Ankara Derneğimizin gecelere iştirak etmesi; 16 Nisan 2016 Florya’daki gecenin Ankara İstanbul Derneklerimizin ortaklaşa icra etmeleri çok anlamlıdır. Ben buradan Ankara Dernek Başkanımız  sayın Fahri Çavuşoğlu'na ve şahsında yönetimine bir kez daha saygılar, sevgiler sunuyor teşekkür ediyorum.
BİR ÖNERİ
Başkanımız sayın Osman Cayak ve yönetimine bir önerim var. Yılın belli bir ayının ilk Cumartesi’yi Pazara bağlayan gecesinin belirlenip karar defterine geçtikten sonra gelenekselleştirilip yılda bir kez Fatsa ve Fatsa kökenli her dalda ve yaş grubunda mesleklerinde yılın başarılı şahsiyetlerinin; teşekkür, takdirname ve plaketler ile taltif edilip ödüllendirilmelerini öneriyorum. Bu öyle bir hale getirilmelidir ki insanımız yılın o gün ve gecesini iple çeksinler." Asım Bey’e yorum ve önerilerinden dolayı teşekkür eden başkan Cayak; "Asım abi gibi büyüklerimizden böylesi iltifatlar duymak bizlerin şevkini arttırmaktadır. Kendilerine üyelerimiz ve yönetim kurulu arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Öneri ve tavsiyelerini mutlaka dikkate alacağız" diyen başkan özetle şunları söyledi.
800’Ü AŞKIN ÜYE 
350 METREKARE   MÜLKİYET
Bugün İstanbul Fatsalılar Derneği 800’ü aşkın üyesi, Şişli gibi bir yerde 350 metrekare, eski para ile 1.5 trilyon yeni para ile 1.5 milyar değerinde mülkiyeti olan, düzenli olarak 55 öğrenciye burs veren sadece Fatsa’nın değil arkadaki ilçelerle Fatsa her zaman için bir bütün olarak gören; fikrine zikrine, ideolojisine partisine bakmaksızın cidden darbe ve zorda kalmış kimsesizlerin kimsesi olmuş, Fatsa’nın ve Fatsalıların hayrına ve lehine olan her şeye destek olmuş bir dernektir. Tüm başkan ve yöneticilerimiz bir bayrak yarışı içinde bu mekanı kutsallaştırmışlardır. Bu kutlu mekana üyesinden başkanına emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ölenlere rahmet, kalanlara ise sıhhatli hayırlı ömürler diliyorum.
YURT MÜJDESİ
Hemşerilerimiz bize en çok öğrenci kardeşlerimizle ilgili sorunlarla geliyorlar. Bu sorunların başında burs ve barınak var. Barınak sorununu temelden çözecek yurt projemiz hayata geçmek üzere.
150-200 kişilik yurt projemizin arsa işi tamam, inşaat için gün sayıyoruz. İnşallah yine böylesi mutlu bir günde tam teşekkürlü öğrenci yurt binamızın, tapusunda derneğimize yani Fatsa ve Fatsalılara kazandıracağız. 
ÖZLEM- MURAT HAZİNEDAR ÇİFTİ 
YOLUMUZU 
AYDINLATIYOR(!..)
  Özellikle eğitim konusunda Özlem-Murat Hazinedar çifti yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.  Bu gün Ordu’nun hangi ilçesine, beldesine, köyüne gitseniz, Özlem-Murat Hazinedar çiftinin adları izzet ve hürmet görür. Neden? Çünkü hemen hemen buralardaki okullarda, özellikle köy okullarında onların mutlaka bir tuğlası vardır. Onlar bu ülkede insana yatırımın eğitimden geçtiğini en iyi anlayıp okuyanlardandır. Fatsa’mıza anneleri merhume Eczacı İlhan Hazinedar adına bir okul yaptırmaları, bu çiftin nedenli eğitim gönüllüleri olduklarının somut bir kanıtıdır. Onlar hayatta pişmanlık duyulmayacak tek savaşın cehaletle yapılan savaş, zaferin ise cehalete karşı kazanılan zafer olduğuna inanırlar. Bizde onlardan aldığımız feyz ile Cumhuriyetin ışığında, Hazinedarların yolunda dernek olarak eğitime katkılarımızı kesintisiz sürdürüp, inşallah öğrenci yurt binamız ile de bu alandaki hizmetlerimizi taşlandıracağız."
 Katılımcılara tek tek teşekkür eden Cayak; "son sözü yazarımız Celal Çukurlu’ya veriyorum. Her halde onunda bizlere söyleyecekleri vardır. Buyurun sayın Çukurlu," dedi.
ARAŞTIRMACI YAZAR CELAL ÇUKURLU
NİYET BU OLMASADA DEVRAN KENDİLİĞİNDEN BÖYLE DÖNER
Başkana teşekkür eden Çukurlu;  "Asım abiyi dinlerken bir kez daha şunu anladım ki, insana hayatın öğrettiğini hiçbir mektep öğretmiyor. Osman bey gibi genç, donanımlı birinin derneğimizin başında olmasını da bir şans diye düşünüyorum. 
MUSTAFA ÇAMAŞ 
BİR EKOLDÜ
Mustafa Çamaş bir ekoldü; ne yazık ki hizmetleri yarım kaldı. Hele onun üç projesi vardı ki hayata geçirilseydi, bırakın Ordu’yu Ünye’yi Karadeniz de Fatsa’yı kimse şampiyonlar liginden aşağıya indiremez, Fatsa kendiliğinden doğal ve doğrudan vilayet konumunda olurdu. 
İlçemiz her geçen gün sevdalılarını, gerçek aydınlarını, yurttaşlık bilinci ağır basan değerlerini yitiriyor. Hazır var olan değerlerimizde küçük düşürüp sindirmeye çalışıyorlar.
Derneklerin icraatları kadar, fikir üretmelerinde son derece önemlidir. Bu dernek Fatsa’nın bir çok kez manifestosunu yazmış, Mustafa Çamaş, Murat Hazinedar gibi değerleri bağrından çıkartmıştır. İstanbul Polat Oteldeki gecede sayın Cayak’ın; 'Ordu sağlıklı bir büyük şehir olacaksa, tüm ilçe ve beldelere adil bir şekilde hizmet verecekse Ordu Büyük Şehir Hizmet Binası, Ordu’nun kalbi durumunda olan Fatsa’nın tarihi Bolaman merkez mahallesine yapılmalıdır.' Hakikatini Fatsa kamuoyu ve siyaset camiası mutlaka tartışmalıdır.
Büyük şehir demek; Ordu’nun gücünü ilçelerle, ilçelerin gücünü Ordu ile Hakça birleştirip bölüştürülmekten  demektir. Cenabı Allah’ın Ünye ile Ordu’nun ortasına koyduğu Fatsa’yı siz kenara koyarsanız, bu büyük şehir olma projesinden çıkar, küçük şehirleri sömürü projesine dönüşür. Niyet bu olmasa da kendiliğinden devran böyle döner. Her yerde, her şeyde adil olmak zorundayız. Adaletin bittiği yerde her şey biter. " diye konuşmasını noktaladı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde