23 Temmuz 2024

EMİN BAYGIN: “MANDIRA KADERİNE TERK EDİLMESİN”

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Fatsa İlçe Başkan Yardımcısı Emin Baygın, Evkaf Mahallesinde yaşadıkları sorunları dile getirerek, gazetemiz aracılığıyla yetkililere seslendi.
Konuyla ilgili Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’dan bir açıklama beklediklerini vurgulayan Emin Baygın, “Mandıra kaderine terk edilmesin” dedi.
Baygın, Fatsa’nın mahallelerinde yaşanan problemlerin sadece mahalle sakinlerini değil, tüm Fatsa halkını yakından ilgilendirdiğini ifade etti.
“Mandıra, alt ve üst yapı problemleriyle boğuşuyor” 
Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Fatsa İlçe Başkan Yardımcısı Emin Baygın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Şimdi Mandıra neresi denilecek olursa şöyle anlatmak isterim. Fatsa’nın en büyük mahallesi olan, içerisinde iki hastane, bir aile sağlık hekimliği, dört okul, bir meslek yüksek okulu, üç adet yurt, komando birliği, liman başkanlığı, orman işletme müdürlüğü, ilçe tarım müdürlüğü, kapalı spor salonu, şehir stadı, şehitlik ve asri mezarlığı barındıran, binlerce seçmeni, yüzlerce esnafı olan, yetkililerin evkaf mahallesi olarak bildiği elekçi deresi sınırından başlayıp bir yanı Dolunay, bir yanı ayazlı mahallesi, bölgesinde bir çok köy bağlantı yolları bulunan, Kurtuluş sanayi ve hastane dolmuş hattı güzergahı ve meşhur Harikalar Diyarı Projesinin yapılacağı yerdir. 
Kentsel dönüşüm kararıyla imara kapatılan, bir türlü ne zaman dönüştürüleceği belli olmayıp bekletilen yer. Devlet büyüklerimiz tarafından büyük bir törenle açılan hastanemize giden yolların, hatta gidemeyen yolların olduğu yerdir Mandıra. Hali hazırda yollarında araç ilerleyemeyen, hatta yayaların dahi yürümekte zorluk çektiği, az önce saydığım kurumları bünyesinde barındıran fakat o kurumlara giderken çile çekilen bir keşmekeşlik örneği olan yerdir Mandıra. En kısa sürede doğalgaz vereceğiz deyip, hatta ve hatta doğalgaz verme töreni yapıp hala doğalgaz kullanamayan yerdir Mandıra. Hemen her gün su ve elektrik kesintisi yaşanan Temmuz ayında başlanmasına rağmen hala tamamlanamayan yolları olan, alt ve üst yapı problemleriyle boğuşan Meşhur Mandıra…”diye konuştu.
“Bu sorun tüm Fatsa’nın sorunudur. Yetkililerden açıklama bekliyoruz” 
Problemlerimizi yeterince belirttiğimizi düşünüyorum diyen Emin Baygın, vatandaşların mağduriyetinin en kısa sürede giderilmesi beklentisi içinde olduklarını sözlerine ekledi. 
Baygın: “ Şimdi Mandıra yani Evkaf mahallesinin seçmen ve sakinleri soruyor. Seçim öncesi vaat edilen projeler bir yana dursun, yerel yönetimlerin asli görevleri olan yol, alt ve üstyapı problemleri ne zaman bitecek? Bu sorunlar sadece Evkaf Mahalle sakinlerinin sorunları değil, bünyesinde barındırdığı kurumlarda çalışanların ve bu kurumlarda hizmet bekleyen tüm vatandaşların sorunlarıdır. Bu sorun bizce tüm Fatsa’nın sorunudur. 
Ulaşım Daire Başkanlığından aldığımız bilgiye göre bu yolların tamamlanması Nisan, Mayıs 2017 tarihine kadar uzayacağı söyleniyor. Tamamı 2 km civarında olan bu yol güzergahının bu kadar uzun sürede tamamlanacağı bilgisine göre, Fatsa Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Anlayan vatandaşın sabırlı olması gerektiğini söylemişti. Bu sabrın ne kadar süreceği ve bu problemlerimizin ne zaman çözüleceğine ilişkin, yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Vatandaşların mağduriyetinin en kısa sürede giderilmesi beklentisi içerisindeyiz” dedi.  
Yeni Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde