23 Temmuz 2024

VEKİL ERGÜN TAŞÇI EĞİTİM VE SAĞLIK ALANINDA GÜZEL HABERLER VERDİ

  • PDF
AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı Ordu’daki eğitim ve sağlık yatırımları ile ilgili bir takım bilgilendirmelerde bulundu.
Ordu’nun modern bir kent olması için çeşitli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Ergün Taşçı, ilerleyen günlerde sağlık ve eğitim alanında güzel gelişmeler yaşanacağını vurguladı.
“GÜLGEN ERGEN’DEN 3. ANAOKULU”
“Çocuklar Gülsün Diye” projesi kapsamında Ordu’da 2 adet anaokulu açan Sanatçı Gülben Ergen’in Perşembe ilçemizde 3. Anaokulunu açacağının müjdesini veren vekil Taşçı, “Girişimlerimiz karşısında kayıtsız kalmayan ve ilimize eğitim yatırımında bulunan değerli sanatçımız Gülben Ergen’e teşekkür ediyorum” dedi. 
Vekil Taşçı konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “ Değerli Sanatçımız Gülben Ergen geçtiğimiz günlerde Ordu’da 2. Anaokulu açtı. Orada bu sevince ortak olmayı cani gönülden istiyordum fakat İstanbul’da olan programım neticesiyle açılış törenine katılamadı. Girişimlerimiz ve talebimiz doğrultusunda bizleri kırmayan Gülben Hanım’a gazeteniz aracılığıyla bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Açılış sonrası teşekkür amaçlı aradığım Gülben Ergen’den Perşembe ilçemiz için 3. Anaokulu sözünü aldık. Bu haber bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu eğitim yatırımlarının Ordu ilimize kazandırılmasında büyük emeği olan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu’na da teşekkür ederim” dedi.
“EĞİTİME 122 MİLYAR 414 MİLYON TELE PAY”
2017 yılı bütçe görüşmelerinde en fazla payın yine eğitime ayrıldığını ifade eden AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı; “Milli Eğitim Bakanlığı ve Üniversitelerimizin 2017 yılı bütçe görüşmeleri Bakanımız Sn. İsmet Yılmaz'ın katılımı ile gerçekleşti. Bilinmesini isterim ki en fazla pay yine eğitime ayrılmıştır. 
2017 bütçe görüşmelerinde eğitime ayırılan pay 122 milyar 414 milyon TL’dir. Hayırlı olmasını dilerim” dedi. 
“ORDU SAĞLIK ALANINDA MODERNLEŞECEK”
Plan ve bütçe Komisyonuna katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşen AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu’nun sağlık sorunlarını Bakan Akdağ’a iletti.
Ordu ve İlçelerine yapılan hastaneler için bakan Akdağ’a teşekkürlerini ileten Vekil Taşçı; “ Plan ve bütçe komisyonumuzda 2017 sağlık bütçesi konuşuldu. Komisyona katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Ordu ilimiz hakkında birtakım istişarelerde bulunduk. Ordu’ya yapılan Devlet Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hızlandırılması talebimizi ilettik. Bu iki hastanenin birleştirilmesi ve daha modern bir şehir hastanesi yapılması ile ilgili birtakım çalışmalarının olduğunu dile getirdi. En yakın sürede sonlandırılacağının sözünü verdi. Bununla birlikte Ünye ve Fatsa Devlet Hastanelerinin doktor ve eleman eksiğini de Bakan Akdağ’a ilettik. 
Bu eksikliklerinde en yakın zaman içerisinde giderileceğini dile getirdi. Fatsa ilçesinde Sağlık Bakanlığına devrolan Eski Çınar Hastanesi’nin hangi alanda kullanılacağına ilişkin net bir karara varmadık. Fatsa’nın bu binaya hangi alanda daha çok ihtiyacı varsa, vatandaşlarımıza hangi alanda fayda sağlayacaksa bizler o alanda değerlendirilmesi taraftarıyız” dedi. ÖZEL HABER
 Sümeyra Özcüre 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde