23 Temmuz 2024

ESKİ ÇINAR HASTANESİNİN AKIBETİ KAFALARI KARIŞTIRDI

  • PDF

KOÇAN; “BU BİNAYI SİYASİ AYAK OYUNLARINA ALET ETMEYELİM”

Özel bir hastane olarak faaliyete geçirilmiş ve iflas kararıyla kapatılan Özel Çınar Hastanesinin atıl binası ile ilgili verilecek kararı kamuoyu merak içerisinde beklerken, yakın zamanda binanın Sağlık Bakanlığı bünyesine geçirilmesi haberi kamuoyunda büyük bir sevinç yaşatmıştı.
Binanın akıbetiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, atıl durumdaki bu binanın vatandaşların en faydalı şekilde kullanımına sunulması için gerekli araştırmaları yaptıklarını dile getirmişti.
50 yatak kapasiteli modern bir yapı olan bu hastanenin Toplum Sağlığı Merkezi olarak faaliyete geçirileceği söylentisi vatandaşların tepkisine yol açtı.
Böylesine modern ve geniş bir binanın daha fayda sağlayabilecek bir alanda değerlendirmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, özellikle doğum ve çocuk hastanesi olarak kullanılabileceğini vurguladı.
Bu konuya kayıtsız kalmayan Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan, yaptığı açıklama ile bu binanın Toplum Sağlığı Merkezi olarak kullanılması kararını doğru bulmadığını belirtti.
Başkan Koçan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Kıymetli dostum Ak Parti İlçe Bşk. Sayın Abdullah Uçar bey, 28 Ekim tarihinde yerel gazetelere yapmış olduğu bir açıklama, 10 yıldır çürümeye terk edilen yapının halka mal olduğu müjdesini vererek bizleri heyecanlandırmıştı. Açıklamasında, "Ayrıca burası Sağlık Bakanlığına tahsis edildi. İlerleyen günlerde yapılacak istişare sonucunda ilçemizde sağlık ile alakalı ne yapılacak ilçe halkının hizmetine sunulacak” diye Fatsa ve çevre ilçelerine bir nevi Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastanesi müjdesini vermiş oldu. 50 yatak kapasiteli bir hastanenin bu bölgemizin mühim ihtiyacı olan Doğum Hastanesi ve Çocuk Hastanesi olması gerekirken, Toplum Sağlığı Merkezi olması bu bölgeye ve halkına ihanettir. Toplum sağlığı olarak yataklı bir hastaneye ve bu kadar devasa bir binaya kesinlikle ihtiyaç yoktur. İsraf dinimize göre de haramdır. Fatsa için hem ekonomik hem de sağlık yönüyle büyük katkılar sağlayacak olan bu binaya FATSA olarak ve Fatsalı siyasetçiler olarak da sahip çıkalım. Buradan Fatsalı hemşerilerime çağrıda bulunuyorum; Gelin burayı siyasi ayak oyunlarına alet etmeyelim” dedi. Kafaları karıştıran bu açıklamaların ardından kamuoyu atıl durumdaki bu binanın akıbeti ile ilgili bir açıklama bekliyor. 
Haber: Sümeyra Özcüre
Son Güncelleme: Perşembe, 10 Kasım 2016 12:25

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde