23 Temmuz 2024

ERGÜN TAŞÇI: “BURASI ARTIK HEMŞERİLERİMİZİN HİZMETİNDE”

  • PDF
AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, atıl durumda olan Özel Çınar Hastanesi’nin hazineye kazandırılarak halkın hizmetine sunulacak duruma getirilmesinin Fatsa için hayırlı bir haber olduğunu ifade etti.
Söz konusu binanın Fatsa için en yararlı şekilde değerlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getiren Vekil Taşçı, “ Vatandaşlarımız için faydalı olacak her türlü yatırım ve hususu araştırıyor, takip ediyor ve onların hizmetine sunuyoruz. Atıl durumdaki bu hastane binası da yine bunlardan biriydi. Bu alan Sağlık Bakanlığına tahsis edildi ve artık değerli Fatsalı hemşerilerimin hizmetine sunulacak. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Ergün Taşçı, Fatsa kamuoyunun akıbetini özenle takip ettiği ve hazineye devrolan bu bina için şu açıklamalara yer verdi; “ Fatsa'da Özel Hastane kurmak amacıyla Hazineye ait arsanın 2006 yılında devralınmasıyla başlayan, taahhüt edilen yatırımın 2012 yılında faaliyete geçmesiyle devam eden ve 2016 yılında da yatırımcı şirketin iflasıyla tüzel kişiliği son bulan Özel Çınar Hastanesi arsa üzerindeki hastane binasıyla birlikte Mal müdürlüğü tarafından tekrar Hazineye devir oldu. Yapılan yatırımın devir tarihinden itibaren 18 ayda tamamlanması gerekirken bazı gerekçelerle bu sürede tamamlanamamış ve alınan ek sürelerle 2012 yılında Hastane faaliyet izni alabilmiştir. Ancak, hizmet vermeye başladıktan kısa bir süre sonra da faaliyetini durdurmak zorunda kalmıştır. Bu nedenle de diğer bir yatırımcı taahhüdü olan faaliyete geçilen tarihten itibaren 5 yıl boyunca 80 kişi çalıştırmak koşulu da gerçekleştirilememiştir. Hazineden 2006 yılında devralınan ve 2012 yılında faaliyete geçebilen ve ancak, kısa bir süre çalıştırılıp atıl durumda olan kamu arazisine özel müteşebbis eliyle yapılan özel hastanenin 2016 yılında Fatsa Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından da iflasına karar verilmiştir. 2006 yılında hazine arazisi üzerine inşa edilen özel Çınar hastane binası, yatırımcı şirketin borçları yüzünden icralık olmasından dolayı 5 yıldır atıl bir vaziyetteydi. Bu tesisin vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için Maliye Bakanımız ve Milli Emlak Genel Müdürümüz ile yaptığımız görüşmeler sonrasında 5084 sayılı kanuna göre Hazineden devralınan ve yatırım taahhütlerinin yerine getirilememesi nedeniyle tekrar Hazine adına Ordu Defterdarlığı tarafından Sağlık Bakanlığının kullanımına tahsis edilmiştir. Bölgemiz için, Fatsalı hemşerilerimiz için hayırlı hizmetler vermeye vesile olsun “dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde