23 Temmuz 2024

CUMHURİYET GAZETESİNE SAHİP ÇIKTILAR

  • PDF
Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi, Eğitim - İş ve Eğitim- Sen ve Fatsa Atatürkçü Düşünce Derneği ortaklaşa Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonu kınadılar. 
Fatsa Cumhuriyet meydanında yapılan açıklamaya CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam, ADD Fatsa İlçe Başkanı Nur Hilal Gündüz, sendika üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Gazetesi yazar ve vakıf yöneticilerine yönelik gerçekleşen gözaltı ve yakalama kararlarını protesto etmek için toplandıklarını belirten Fatsa ADD Başkanı Nur Hilal Gündüz: “Yazarları en çok şehit edilen, Uğur Mumcu’ların, Ahmet Taner Kışlaların,Onat Kutlar’ların gazetesidir. 
Yazarları en fazla hapishanelerde çile çekmiş, Mustafa Balbay’ların, İlhan Selçukların gazetesidir. Son 50 yıldır defalarca mali kıskaç altına alınmış, siyasi iktidarlarla hiçbir ilişkisi olmamış ve çizgisinden sapmamış gazetedir. Türk yayın hayatının en köklü çınarıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet Gazetesi simgedir. 
Adını Atatürk’ün koyduğu, teröristler tarafından önemli yazarları öldürülmüş, yandaş gazeteler Fetö’ye methiyeler dizerken, Fetö’ye direnen, yazarları hapishanelerde işkence çeken Gazetedir. Bir gazete hem Cumhuriyetçi, hem Ergenekoncu, hem Pkk’lı hem de nasıl Fetö’cü olur. Bir Hikmet Çetinkaya hem Fethullah Gülen’in 40 yıllık serüvenini yazıp, 16 yıl önce bugün Fetönün darbe hazırlığı içinde olduğunu duyurup, hem de gözaltına alınır. Bu sırada siyasiler Fetö’nün davasını affa sokup, Fetö okullarını her ülkede ziyaret ederken, Türkçe olimpiyatlarında Fetö’ye methiyeler düzerken, bu gazetenin yazarları hücrelerde yatmış, bombalı saldırılarda hayatını kaybetmiştir. 
Ne cumhuriyet, ne basın ne de bu ülkenin demokrasiye inanan, özgür, laik, Cumhuriyetçi Ve Atatürkçüleri susturulamaz” dedi.
 Cumhuriyet Gazetesinin bazı yönetici ve yazarlarının gözaltına alınmasına da değinen CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam ise yaptığı açıklamada: Operasyona tepki göstererek gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde