23 Temmuz 2024

ALİ FEYZİ: “FINDIK ÜZERİNDEKİ KARABULUTLAR KALKIYOR”

  • PDF

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, fındık mahsulü üzerindeki karabulutların yavaş yavaş dağıldığının müjdesini verdi.

İlerleyen günlerde fındık fiyatlarının yükselişe geçeceğinin de sinyallerini veren Başkan Ali Feyzi, Ekim ayı fındık ihracatındaki artışın sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, gazetemizi ziyaret ederek gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser ile fındık mahsulü üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

Bu fındık için kıymetli bir haber

Başkan Ali Feyzi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Fındıkla ilgili Eylül ayı ihracatımız düşük çıkmıştı. Piyasadaki fındık fiyatlarını düşürmek isteyen, ucuza fındık almak isteyen kesimler piyasadaki bu düşüşü bahane etmişti. 14 – 15 lira civarında seyreden fiyatları hızlı bir şekilde 11 lira seviyelerine düşürdüler. Allah’a şükür Ekim ayı ihracatımız 25 bin 859 kilo iç fındıktır. Yaklaşık 26 bin ağırlığındaki iç fındık 52 bin ton kabuklu fındığa tekabül ediyor. İç piyasada da bu aylarda 15 ton civarı fındık tüketildiğini düşünüyoruz. Bu fındık için kıymetli bir haberdir”.

Kasım ayı içerisinde fiyatlarda bir artış olabilir

İtalya’nın fındık için yaptığı olumsuz eleştirilerin ardından özür dilemesinin fındık adına olumlu gelişmeler yaratacağını söyleyen Balkan Ali Feyzi: “ Fındığın üzerindeki kara bulutlar yavaş yavaş kalkıyor. Fındık fiyatlarının da zaman içerisinde yavaş yavaş artış göstereceğini düşünüyorum. Özellikle Kasım ayı içerisinde fiyatlarda bir artış olabilir” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde