23 Temmuz 2024

29 EKİM ORDU’DA TÖRENLE KUTLANDI

  • PDF
 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü Ordu’da düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. 
Ordu’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Valilik makamında yapılan tebrikat törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, Baro Başkanı Av.Murat Poyraz ile diğer protokol mensupları, adli ve askeri personel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü kutlama programı, havanı yağışlı olması nedeniyle Durugöl Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama töreni ile devam etti. Buradaki törende, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törende saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. 
Durugöl Spor Salonu'ndaki törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptı. Milli irade ve Cumhuriyet’in çok şey ifade ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Halkın kendi seçtiği yöneticileriyle kendi kendisini yönettiği rejime, Cumhuriyet rejimi denir. Yani başınızdaki yöneticileri sizler kendiniz seçiyorsunuz. Milletvekillerini kendiniz seçiyorsunuz. Adı üstünde milletin vekili. Siz onlara vekalet veriyorsunuz. ‘Bizim adımıza sen karar ver’ diye. Bütün yöneticiler, belli aralıklarla yine sizlerin seçimiyle işbaşına geliyorlar. Bu rejime de kısaca Cumhuriyet diyoruz” dedi.
Osmanlı devleti yıkıldığı dönemde şanlı bayrağın gönderden indirildiğini, orduların dağıtıldığını, şehirlerin düşmanlar işgal edildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Aynen 15 Temmuz’da nasıl halkımız tankların önüne yatmış, üzerine çıkmış ise, o zaman da işgal edilen şehirlerimizdeki vatandaşlarımız işgalcilere karşı direnmişlerdir. Şimdi şanlı bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalanıyor. Bizler bu bayrağın altında bağımsızca yaşıyoruz. Bütün camilerimizden ezan sesini duyuyoruz. Ülkemizde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşıyoruz. Halkımız demokrasisine ve milli iradesine sahip çıktığı sürece, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece Allah’ın izniyle bize hiç kimse güç yetiremez” diye konuştu.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun konuşmasının ardından, liseler arasında düzenlenen “Cumhuriyet” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli ödüller verildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin folklor gösterisi ve şiir okunması ile devam eden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü kutlama programı, tören geçişiyle sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde