23 Temmuz 2024

AÇMA : “FINDIK FİYATLARINDAN BİZDE TEDİRGİNİZ”

  • PDF
Fatsa’da inşaat sektörü ve fındık tüccarlığı yapan Alim Açma fiyatlarının sürekli dalgalanmasına tepki göstererek “Üreticiler ellerinde ki mahsulünü ihtiyacı kadar pazara indirsinler, piyasada buna bağlı olarak fiyatları etkiliyecektir” dedi. 
Açma, konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “15 TL’yi bu yıl gören fındık fiyatları şuan 11 TL civarlarında. Geçen yılda bu dalgalanmalar oldu ve en son 8 TL’den sezonu tamamladı. Fındıkta her zaman taban fiyatı oluşturmalıyız. Fiyatları sabit tutmak herkesin isteğidir”dedi.
ESKİ FINDIK YENİ FINDIK OLMAZ BİR DURUM
Fındık alım satımı yapıyoruz diyen Açma, “İlk kez bu yıl eski fındık yeni fındık durumu ortaya çıktı. Bu olmaz bir durum. Bu durumu üreticilere açıklarken bile zorluk çekiyoruz. Eski fındık yeni fındık arasındaki 1 TL fark üreticimizi üzüyor. Bizlere üreticilerimizi bu konuda teselli etmek kalıyor”dedi.
 FİYAT DALGALANMALARI ÜRETİCİYİDE BİZİ DE ÜZÜYOR
Fındığın az olmasına rağmen fiyatların kafa karıştırdığını söyleyen Açma; Fiyat dalgalanmaları üreticileri üzüyor ve kafasını karıştırıyor. Fındığı satmaya korkuyorlar. Devletimizin müdahale etmesini artık bekliyoruz. Bugün bu fiyatların düşüşü Eylül ayında ödemelerin çok olmasına bağlıyorum. Ayrıca okul sezonu olması da önemli derecede üreticilerin pazara fındık indirmesini sağlıyor. Bu nedenle arz talebe göre fiyatlar düşük oluyor. Önümüzdeki ayda bu fiyatın artmasını ümit ediyorum. Ümidim ise bu fiyatların tekrar 12-14  TL arasında oturmasıdır. Bir tl fiyatlarda oynaya bilir. Söylediğim fiyatlardan daha yukarıda olması mucize olur demek istiyorum. Kendi düşüncemi aktarmak istiyorum. Üreticiler ellerinde ki mahsulünü İhtiyacı kadar pazara indirsinler.  Piyasa da buna bağlı olarak fiyatları etkileyecektir ve rakamlar yukarı doğru çıkacağına ininıyorum” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde