23 Temmuz 2024

MİLLETVEKİLİ ERGÜN TAŞÇI “OSB’NİN KAMULAŞTIRMASI 2017’DE OLACAK”

  • PDF
AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı; Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı.
Dün gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser ile görüşen Taşçı; “Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi çalışmalarının kamulaştırılması işinin öncelikle 2017 yılı yatırım programına alınması gerekiyor. Önce programa aldıracağız. 
Bunun için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla görüştüm. Sayın Bakanımıza dosyamızın ayrıntılarını bahsettim. Bin dönümlük bir büyüme söz konusu dedim. Bu arazinin kamulaştırılması için 60 milyon lira gerekiyor. Bakanlığın kamulaştırmalar için ayırdığı bütçe 30 milyon TL. 
Bu durum karşısında “ne yapılabilir” dedik. Ek bütçe ile bu eşiğin aşılabileceğine karar verildi. İnşallah 2017 yılında kamulaştırmayı tamamlayacağız. Bakanımızdan bu sözü aldım. Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin kamulaştırmasını yaptıktan sonra fabrikaların açıldığını düşünüyorum. Çünkü en zor aşamaya gelmiş bulunuyoruz.” Dedi.
Şu an 3 bini aşkın istihdam sağlanan Organize sanayide, büyüme gerçekleştiğinde on bin istihdam sağlanacağını açıklayan Ergün Taşçı; bu büyümenin önündeki bütün engelleri aşmaya çalışıyorum. Umarım Fatsa’nın bütün dinamiklerinin gücüyle kısa sürede bunu başaracağız. O zaman diyeceğiz ki; Fatsa artık kabuğunu kırmıştır. Kalkınmasını başarmıştır. Göç veren değil, göç alan konuma ulaşmıştır. 
Hemşerilerim rahat olsunlar. Kısa süre sonra o günleri göreceğiz, açıklamasında bulundu. 
Ticaret Odası öncülüğünde yapılan toplantıya da değinen Taşçı; “Artık Fatsa her işini ortak akılla yapacak. Tüm ilgililerden görüşler alacağız. Ortak kararlar alınacak. Kimse şikayet etmeyecek, herkes katılım sağlayacak. Tartışacağız, istişare edeceğiz ve kararlarımızı ortak akılla alacağız.” Dedi.YENİHABER 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde