28 Mart 2024

Kendi Araçlarını Kendileri Aldı

  • PDF

cenazeeee 640x390
İlçemizin Yavaş köyüne cenaze defin işlerinde kullanılmak üzere yardımlaşma yoluyla tam donanımlı bir cenaze aracı alındı.
Cenaze aracının alımında en büyük katkıyı sağlayan iş adamı Ahmet Çakmak bugün köylüyü bir araya getirerek hem kestiği kurban etini ikram etti hem de cenaze aracının tanıtımını yaptı. İş adamı Ahmet çakmak cenaze aracının alımı ile ilgili yaptığı açıklamada, “İnsanların en hayırlısı memleketine hayırlı hizmet yapanlardır. Yavaş köyümüz şehirden ve çevre belediyelerden uzak olmasından dolayı arkadaşlarımız köyümüze bir cenaze aracı almamızı tavsiye etti. Arkadaşlarımız bu cenaze alımında kendilerinin de yardımcı olacağını söylediler. Ben arabayı alayım içerisini siz donatın dedim. Ben de arabayı aldıktan sonra köylülerimiz ortaklaşa cenaze arabasının içerisini donattılar. Bu aracın bize maliyete 34 bin TL oldu. Bu cenaze aracımız sadece bizim köyümüze değil çevre köylerimize de hizmet verecek. Bir yerden cenaze için çağrıldığında bir gencimiz aracı o yere götürecek. Biz genç kardeşimize sadece günlük yevmiyesini vereceğiz. Bunun dışında başka bir karşılık yok” dedi.
Köylüler ise bir gün Ilıca beldesinden cenaze aracı istediklerini ancak aynı gün orada da cenaze olduğu için cenaze aracından faydalanamadıklarını ifade ederek, “Biz de Ahmet beye bir cenaze alımı için çağrıda bulunduk. Her yerde var da bizim köyümüzde neden yok dedik. Halkımızdan Allah razı olsun. İstanbul’daki vatandaşlarımızda destek alarak bu cenaze aracını köyümüze kazandırdık” dediler.

cenaze 640x425

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde