02 Mayıs 2024

Anadolu Öğretmen Lisesi TÜBİTAK Samsun Bölge Birincisi

  • PDF

samsun-bolge10-4-2013Bilim İnsanları Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl 44.sü düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Sergisi Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Kurupelit Yerleşkesi, Tepe Otel Fuaye alanında 26 – 28 Mart 2013 tarihleri arasında yapıldı.

TÜBİTAK tarafından 1969 yılında başlatılan ve bu yıl 44.´üncüsü yapılan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Sergisine Samsun, Amasya, Sinop, Ordu, Tokat, Giresun ve Kastamonu´dan Bilgisayar, Biyoloji, Temel Fizik, Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih dallarında davet edilen 102 proje 26 - 28 Mart 2013 tarihleri arasında On Dokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim üyeleri ile çevre üniversitelerden alanında uzman profesör, doçent ve yardımcı doçentlerden oluşan jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerine gitmeye hak kazanan 22 eser belirlendi.

Yapılan değerlendirme sonucunda ilçemiz Anadolu Öğretmen Lisesi Sosyoloji dalında; danışman öğretmenliğini Özay Nuri AKSOY’un yaptığı öğrenciler Mahmut Mahsun TOPALOĞLU ve Sümeyra İLPEŞİN’in hazırladığı "Kültürel Bütünleşme Bağlamında Fatsa Gürcülerinin Sosyolojik Çözümlemesi” adlı projesi ile birinci seçilerek TÜBİTAK Türkiye Finaline gitmeye hak kazandı.

44. TÜBİTAK- Orta Öğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri On Dokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi.

TÜBİTAK tarafından bildirilen kontenjana göre birinci olan finalistler Samsun Bölgesini temsilen, 20-24 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan final yarışmasına katılacaklar.

Samsun Bölge Sergisine projeleri ile katılan tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, Sosyoloji dalında birinci seçilerek TÜBİTAK Türkiye finaline katılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.res10-4-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde