02 Mayıs 2024

Çevre Düzenlemesi Yapıp, Ağaç Diktiler

  • PDF

agac20-3-2013Ordu Üniversitesi Doğa ve Çevre Kulübü öğrencileri, “En Çevreci Okul Projesi” kapsamında Fatsa İslamdağ İlköğretim Okulu’nda çevre düzenlemesi yaptı ve ağaç dikti.

Ordu Üniversitesi Doğa ve Çevre Kulübü öğrencileri, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi ve aynı zamanda Ordu Üniversitesi Doğa ve Çevre Kulübü koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Ahmet Fidan başkanlığında, “En Çevreci Okul Projesi” kapsamında, İslamdağ İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti ve çevre düzenlemesi yaptı.Ünye İİBF, Sosyal Bilimler MYO, Ziraat Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi’nden 50 öğrenci ile İslamdağ İlköğretim Okulu öğrencilerinin ortaklaşa yaptıkları çevre düzenlemesi ve ağaç dikme etkinliğinin amacı ile ilgili bir açıklama yapan İslamdağ İlköğretim Okulu Müdürü Halil Bekyürek, “Öğrencilere çevre bilincini yerleştirmek, ağaç ve çiçek sevgisini geliştirmek ve yeni ortamları öğrencilere tanıtmaktır” şeklinde konuştu.Okul Müdürü Halil Bekyürek’in, misafir öğrencilere okul ve en çevreci okul projesi hakkında bilgi vermesinden sonra, öğrenciler arasında görev dağılımı yapılarak ağaç ve çiçek dikimi yapıldı.

Öğrenciler daha sonra, okul bahçesine yöresel oyun alanları çizdi ve okulun bahçe duvarlarına da öğrencilerin seveceği figürler yaptı.

Çalışma sonunda bir açıklama yapan Ordu Üniversitesi Doğa ve Çevre Kulübü Koordinatör Öğretim Üyesi Ahmet Fidan “İslamdağ İlköğretim Okulu’na bu “En Çevreci Okul” projesinde yardımımız dokunduysa ne mutlu bize. Biz bugün burada olmaktan mutluyuz. Çünkü Fatsa’nın güzel bir beldesinde, bu güzel okulu daha da güzelleştirmek için elimizden geleni yaptık ve sonucu görünce kulüp olarak çok mutlu olduk. Okulunuz çevre konusunda çok bilinçli ve çok düzenli. Bu düzeni sağlayan en başta okul yönetimi olarak sizi, öğretmen kadronuzu ve buradaki öğrencilerinizi, öğretmenlerinizi tebrik ediyorum” dedi.

İslamdağ İlköğretim Okulu eski Müdürü ve Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Beyazpınar, İslamdağ Belediye Başkanı Ali Kibar, Okul Aile Birliği Başkanı Sedat Yirmibeşoğlu ve İstiklal Mahallesi Muhtarı Server Horoz’unda katıldığı çevre etkinliği, kulüp üyelerinin, Okul öğretmen ve öğrencilerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.agac-20-3-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde