02 Mayıs 2024

Akkuş İnternet Sitesinden Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne Bir Öneri

  • PDF
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/AKKUŞ.jpg

Öncelikle Ordu Üniversitesi Rektörlüğünün, Akkuş Meslek Yüksekokulunu 2013 yılında eğim ve öğretime açma düşüncesinden hareketle, 3 tane Öğretim Görevlisini sınavla alarak Akkuş Meslek Yüksekokulu kadrosuna ilave etmeleri ilçemizde ve tüm Akkuşlularda sevinç oluşturmuştur. Okula öğrenci alımı yapılması heyecanı yeniden insanlarımızda umutların oluşmasına vesile olmuştur.

Ordu ilinde genelde bilinen bir gerçek vardır ki; Akkuşluların genelde göç edeceği şehirler sıralamasında; Ankara-İstanbul-Samsun-Kocaeli-Antalya ilk sıralarda yer almaktadır. Bunun yanı sıra göç sıralamasında Ordu merkez en son sırada yer alıyor desek yanlış olmaz. Dolayısı ile bu gerçeklerden ötürü Akkuşlu Öğrencilerinde genelde yönleri göç edilen illere doğru olmaktadır.

Ordu iline bir Üniversite açılması her Ordulu gibi Akkuşlularda da sevinç ve mutluluk oluşturmuştur. Ancak Üniversite açıldığını günden beri Akkuş İlçesinde çok az etkinlikler yapmışlardır. Yapılan bir iki etkinlik ise ne yazık ki; Akkuşlu Öğrencileri gereği kadar tatminkâr etmemiştir. Akkuşlularda da çok büyük bir umut oluşturduğunu da söylemek herhalde yanlış olmaz. Birde buna 3 yıldır açıldı, açılacak, yok siyasi malzeme konusu yapılıyor şeklinde bir süre söylemlere muhatap olan Akkuş Meslek Yüksekokulunun da halen daha öğrenci kabul etmemesi sonucu Akkuşluların ne yazık ki Ordu Üniversitesine yakınlık gösterme bağlamında tam olarak şartların oluştuğunu söylemek doğru olmasa gerek.

Yukarıda açıkladığımız nedenlerden ötürü Akkuş İlçesi İnternet Sitesi www.akkusilcesi.com Site Yapımcılarından İhsan ÇAM uzun süredir kafa yorduğu bu konulara Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne bir öneri sunarak bir kez daha gündeme taşımayı düşündü.

İhsan ÇAM Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne yaptığı öneride;

"Ordu Üniversitesi Akkuş'a yakınlaşmak istiyor ise ve de Akkuş İlçesi ve Akkuşlular, Ordu Üniversitesine yakınlaştırılmak isteniyor ise; öncelikle Ordu Üniversitesi Rektörlüğü ilk adımı atmalı ve Şubat ayı içinde Akkuş merkez, Akpınar ile Salman Beldelerinde okuyan lise son sınıf Öğrencilerinin tamamını İlçe merkezinden alarak Ordu Üniversitesine götürmeli, hem Üniversite gezdirmeli hem de Perşembe-Fatsa ve Ünye'deki Okulları gezdirmeli ve Ordu Üniversitesi her yönü ile Akkuşlu lise son sınıf öğrencilerine tanıtılmalıdır. Tanıtım sonucunda ise Öğrenciler Akkuş merkeze geri götürülmelidir. İşte bu tanıtım ve gezi organizasyonu Akkuş'u ve Akkuşluları ve de Akkuşlu Öğrencileri Ordu'ya ve Ordu Üniversitesine yakınlaştırmış olacaktır. Devamında ise de; Bu gezi sonucunda da; Ordu Üniversitesi Akkuş ve Akkuşlulara daha yakın olmuş olacaktır. Bu gezinin tamamlanması sonucunda da hem Akkuş ve Akkuşlular kazanacak hem de Ordu İli merkezi ile Ordu Üniversitesi kazanacaktır. Kim bilir belki de Akkuş'tan bir şekilde göç olacak ise; bu göç bu aşamadan sonra neden Ordu ili merkeze ya da sahildeki ilçelere olmasın?

Şubat ayındaki bu gezi ve tanıtım organizasyonunun ardından Akkuş Meslek Yüksekokulunun 2013 yılında öğrenci kabul etmesine ilişkin çalışmalarının ilk ve resmi olanın yapılarak, ÖSYM Kılavuzunda ve Öğrenci kaydı yaptırılacak Meslek Yüksekokulları içinde Akkuş Meslek Yüksekokulunun adının yer aldığının görülmesi ile Akkuş Bayram yerine dönecektir. Ordu Üniversitesi; Akkuşlulardan bu bayram sevincini esirgeyecek değildir.” Dedi.

AKKUŞ

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde