02 Mayıs 2024

İlçemizde Başarı Değerlendirme Sınavı Yapıldı

  • PDF

9-1-2013basariİlçe Kaymakamımız Sayın Bekir ATMACA’ nın katkılarıyla, ilçemiz genelindeki tüm ortaokul ve liselerde 5-6-7-8-9-10-11-12. sınıf öğrencilerine yönelik Başarı Değerlendirme Deneme Sınavı yapıldı.

Başarı Değerlendirme Deneme Sınavı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI Sakarya Ortaokulunda sınava giren öğrencileri ziyaret ederek okul müdürü ve öğretmenlerden sınav ile bilgi aldı.

Başarı Değerlendirme Deneme Sınavının Fatsa Kaymakamlığının katkılarıyla düzenlendiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI, “ Yaklaşık 2 ay önce Kaymakamımız Sayın Bekir ATMACA’ nın başkanlığında yapmış olduğumuz İlçe Milli Eğitim Komisyonu toplantısında I.Dönem 1 Deneme Sınavı, II. Dönem 1 Deneme Sınavı kararını almıştık. Bu yapmış olduğumuz Başarı Değerlendirme Deneme Sınavını Kaymakamımız Sayın Bekir ATMACA’ nın büyük katıklarıyla öğrenci velilerinden hiçbir para talep edilmeden 5-6-7-8-9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerine, toplamda 13 bin 777 öğrenciyle yapıyoruz “ dedi.

Deneme Sınavının yapılmasındaki amaçlarının eğitim kurumlarındaki başarı düzeylerini karşılaştırmak, analizlerini sınıf, şube, okul ve ilçe bazında inceleyerek başarının artırılmasına yönelik önlemler alınmasını sağlamak olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI “ İlçemizdeki ortaokul ve liselerin 2012-2013 Eğitim Öğretim yılındaki başarılarını artırmak, eksikliklerini belirleyerek çözüme ulaştırmak, öğrencilerimizin test tekniğini geliştirmek, öğretmen ve öğrencilerimizin istenilen hedefe ulaşma düzeyinin ölçülmesine katkı sağlamak. İlçemizin SBS, Parasız Yatılılık ve Bursluluk ve LYS’ de başarı sıralamasını en üst düzeye çıkarmak, ilçemizde başarının sürekli ve istikrarlı olması içinde 5-6-7 ve 8. Sınıf ve 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerinin kendi müfredatlarına uygun sorularla bilgilerini tazelemek ve başarı seviyelerini yukarılara çıkarmak için bu deneme sınavlarını yapıyoruz” diye konuştu.

Başarı Değerlendirme Deneme Sınavı sonuçlarını 7 Ocak 2012 tarihinde açıklanacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Gürsel AVCI “ Sınav sonucunda öğrencilerimize sınavda yaptıkları sonuçları gösteren karneler vereceğiz ve bu sayede öğrenci velileri de çocuklarının durumunu görebilecekler.Bu karneleri vermemizin amacı öğrencilerin eksiklerini daha kolay görebilmektir. Sınavdan sonra bunun analizlerini çok iyi yapacağız. Okullarımızda okul müdürleri öğretmenler toplantılarında kendi okullarında bulunan öğrencilerin hangi konularda eksikleri var onun analizini yapacaklar. Daha sonra okul müdürlerini toplayıp ilçemizin eksiklerini gözden geçireceğiz. Deneme sınavı sonucunun analizini iyi yapıp eksik olduğumuz konularda telafi programları uygulayacağız” dedi.9-1-2013basari1

Son Güncelleme: Perşembe, 10 Ocak 2013 13:00

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde