02 Mayıs 2024

11 Okula Beyaz Bayrak Verildi

  • PDF

beyazbayrak

İlçemizden Beyaz Bayrak Projesi ve Beslenme Dostu Okul Projeleri kapsamında sertifika ve beyaz bayrak dağıtım töreni Fatsa Kız Meslek ve Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde yapıldı.

Törende konuşma yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı: “Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılında imzalanan Beyaz Bayrak İş Birliği Protokolü 2010 yılında sona ermiştir. Ancak olumlu uygulama ve geri dönüşler olması nedeniyle proje 2010 yılından itibaren 4 yıl daha uzatılmıştır. Yine Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda teşvik edilmesi, bu konuda yapılan iyi örneklerin desteklenmesi amacıyla Beslenme Dostu Okul Projesi uygulamaya başlamıştır. İlçemiz her 2 proje kapsamında son yıllarda başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalar sonucunda bu yıl Beyaz Bayrak Projesi kapsamında 11 okulumuz Beyaz Bayrak almıştır. Ve Ordu Merkezden sonra ilde 2.sırada olmuştur. Katkılarından dolayı bütün arkadaşlarıma, öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize teşekkür ederim. Yine Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında da 3 okulumuz sertifika almaya hak kazanmıştır. Bu okullarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. İlçemizde bu 2 proje kapsamında sertifika alan okullarımıza dikkat çekmek ve beyaz bayrağı olmayan okullarımızı teşvik etmek amacıyla bu töreni düzenlemiş bulunmaktayız. Yine bu projeler kapsamında beyaz bayrak almamızda bize her konuda desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Sağlık Grup Başkanımıza teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Beyaz Bayrak alan 1. kademe okullar Atatürk İlköğretim Okulu, Özel Dolunay İlköğretim Okulu, Ali Rıza Demircan İlköğretim Okulu, Toki İlköğretim Okulu, Dumlupınar İköğretim Okulu, Sami Yücel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi olurken Fatsa Kız Teknik Lise ve Kız Meslek Lisesi, Fatsa Anadolu Atatürk Denizcilik Meslek Lisesi, Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatsa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Fatsa Anadolu Lisesi de ortaöğretim kurumları olarak sertifikalarını aldı.

Ayrıca Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında da Ömer Hüseyin Çağatay Anaokulu ve Fatsa Anaokulu sertifikalandırıldı.

Törenin ardından Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu yiyecekler konuklara ikram edildi.

beyazbayrakkk

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde