03 Mayıs 2024

İlçemizde Kan Bağışı Eğitimi Semineri Verildi

  • PDF

kanbagisiegitim

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Fatsa Şubesi işbirliğiyle Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında kan bağışının nasıl yapılacağı hakkında ilçemizde görevli öğretmenlere seminer verildi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında yapılan eğitim seminerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atilla Yiğit, idareci ve öğretmenler katıldı.

Seminerde kan bağışı hakkında bilgiler veren Ordu Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Bünyamin Uzunlar,"Bilimsel araştırmalarla kan vermenin insan sağlığına zararının olmadığının tespit edildiğini, 18-65 yaş arasında ve ağırlığı 50 kilo üzerinde olan sağlıklı bireylerin 3 ayda bir kan verebileceğini söyledi. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır." dedi.

Türk Kızılayı adına Ordu Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Bünyamin Uzunlar tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı’ya katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Kızılay yetkililerine ilçemiz öğretmenlerine verdikleri kan bağışı eğitim semineri için teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Kendisinin de düzenli bir kan bağışçısı olduğunu fakat yeni geçirmiş olduğu ameliyat dolayısıyla bir sene kan veremeyeceğini söyledi. İlçemizde görev yapan idareci ve öğretmenlerimizin bu konuya çok duyarlı yaklaşacaklarını belirtti.

Seminer sonunda kan bağışında bulunmak isteyen öğretmenlerin kan bağışı kabul edildi.

kanbagisiegitimm

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde